17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Mali Şube polisinden dolandırıcılık tarihinin en büyük operasyonu!

Mali Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda, 118 trilyon liralık naylon fatura ele geçirildi. Bu rakamın bugüne kadar ele geçirilen en büyük oran olduğu bildirildi. Operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı.

Bir istihbaratı değerlendiren polis ekipleri, Şirinevler’de bir işyerinde çok yüklü miktarda naylon fatura bulunduğuna dair bilgi aldı. Bir hafta boyunca işyerini gözetim altında tutan polis ekipleri, naylon fatura çetesinde aktif rol alan kişileri belirleyerek operasyonu başlattı. Sahte belgelerle kurulmuş işyerini basan güvenlik güçleri, ilk olarak çetenin lideri olan Süleyman Özdemir ile bir yıl önce Bakırköy’de bir banka soygunu nedeniyle aranan Hakan Sedef’i gözaltına aldı.

Operasyonunun devamında ise çete üyesi 6 kişi daha yakalandı. Şahısların sorguları doğrultusunda ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 99 firma adına hazırlanan 118 trilyon değerinde naylon fatura, 2 adet sahte nüfus cüzdanı, 2 adet çeşitli kurumlara ait sahte mühür, 99 ayrı firmaya ait boş kesilmiş fatura, sevk irsaliyeleri, 69 adet çeşitli firmalara ait kaşe, 3 adet sahte kimlik, vergi kimlik kartı ve çok sayıda telefon sim kartı ele geçirildi.

Konuyla ilişkin bir basın açıklaması yapan İstanbul Mali Şube Müdürü Mustafa Aktaş, Türkiye tarihinde bugüne kadar en yüklü miktardaki naylon faturayı ele geçirdiklerin belirterek, "Bu kişiler düzenledikleri naylon faturaları yüzde 2, yüzde 5 ve yüzde 8 gibi oranlarda kar alarak piyasaya sürüp devleti tam 118 trilyon zarar uğratmışlardır. Ayrıca sahte belge ile aldıkları onlarca sim kartı kullanıp faturalar 1-2 milyar liraya ulaştığında sim kartlarını çöpe attıkları tespit edilmiştir. Yakalanan bu şahısların daha önce de aynı suçtan faturaları bulunuyor. Eğer bu şahıslar yakalanmasıydı, devletin zararı ölçülemeyecek boyutlarda olurdu. Ayrıca naylon faturaların aslına uygun olması için bilgisayar ortamında hazırlandığı belirlendi" dedi.
Sorgusu tamamlanan 8 kişinin bugün Bakırköy Adliyesi’ne gönderileceği bildirildi.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2004 Cuma 15:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?