27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Manda başına 650 TL destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, azalan Anadolu Mandası yetiştiriciliğini canlandırmak için bir dizi önlem aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, azalan Anadolu Mandası yetiştiriciliğini canlandırmak için 2011 yılında uygulamaya başladığı "Halk Elinde Anadolu Mandasının Islahı Ülkesel Projesinin" kapsamını genişletiyor. Proje kapsamında geçen yıl hayvan başına 500 TL olarak verilen destek, bu yıl 650 TL'ye yükseltildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın açıklamasında azalan Anadolu Mandası yetiştiriciliğini canlandırmak için 2011 yılında uygulamaya başlanan "Halk Elinde Anadolu Mandasının Islahı Ülkesel Projesi"nin kapsamının genişletildiği belirtilerek Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Anadolu Mandası Islah Projesi ile manda sayısının artırılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Bakanlık tarafından geçen yıl pilot olarak 8 ilde başlatılan Anadolu Mandası Islah Projesi'ne bin 275 yetiştiricinin dahil edildiği kaydedilen açıklamada bu kapsamda 11 bin 258 baş Anadolu Mandası için hayvan başına 500 TL destek verilerek yetiştiriciye toplam 5.6 milyon TL ödeme yapıldığı vurgulandı.

TOPLAM 9.8 MİLYON TL DESTEK ÖDEMESİ YAPILMASI PLANLANIYOR

Açıklamada, Bakanlığın 2012 yılında hem projeye katılan il sayısını hem de hayvan başına verilen desteği artırdığı belirtilerek "3 üniversite, 2 araştırma enstitüsü, 8 damızlık manda yetiştiricileri birliği ve 7 proje liderinin yer alacağı projede, il sayısı 8'den 11'e çıkartılırken destekler de geçen yıla oranla yüzde 30 artırılarak hayvan başına 650 TL'ye yükseltildi" denildi. Bakanlığın manda yetiştiricilerine bu yıl toplam 9.8 milyon TL desteleme ödemesi yapmayı ve 2012 yılı sonunda projeye dahil edilecek manda sayısını 15 bin başa çıkarmayı hedeflediği belirtilen açıklamada 2011 yılı itibarıyla Türkiye'de manda sayısının, yaklaşık 35 bin civarında olduğunun tahmin edildiği bildirildi.

 

anka
Yayın Tarihi : 11 Mart 2012 Pazar 18:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?