19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Manisa'da tanker dehşeti: 2 ölü, 4 yaralı

İzmir'den Manisa istikametine giden Necdet Başmak idaresindeki Batıçim Çimento Fabrikası'na ait 06 GN 558 plakalı tanker, şehir girişinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi kavşağına yaklaşırken, fren yapmasına rağmen duramadı ve balataları yanmaya başladı. Bu sırada kırmızı ışıkta bekleyen Serkan Baysal idaresindeki 45 HS 202 plakalı otomobile arkadan çarpan tanker, daha sonra Hasan Kayalar idaresindeki 35 KA 440 plakalı araca da çarptı. Balatalardan çıkan alevler kısa sürede tankerin ön kabinini sardı. Yanarak yoluna devam eden tanker, seyir halindeki Sadi Vurgun idaresindeki 34 ZA 1042 plakalı otomobile çarparak altına aldı ve yaklaşık 500 metre sürükledi. Yanan tankerle birlikte, altına aldığı otomobil de yanmaya başladı. Bir benzin istasyonunun hemen karşısında yanan araçlara, itfaiye ekipleri müdahale etti.
Kazada, tankerin altına aldığı 34 ZA 1042 plakalı otomobilin sürücüsü Sadi Vurgun (29) ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kadın hayatını kaybetti. Sadi Vurgun ve beraberindeki kadının cesedi, hurdaya dönen araçtan güçlükle çıkartılabildi.
Kazada, tanker şoförü Necdet Başmak (41), Serkan Baysal ile Hasan Kayalar (70)-Sabriye Kayalar (70) çifti de yaralandı. Yaralılar hurdaya dönen araçlardan İtfaiye Kırım ekibi tarafından çıkartıldı. Kazada ağır yaralanan Necdet Başmak'a ilk olarak 112 Acil Servis ekibi müdahale ederken, Başmak önce Manisa SSK Hastanesi'ne, ardından İzmir Tepecik SSK Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer yaralılar ise Manisa'daki SSK ve devlet hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili araştırmanın sürdüğü bildirildi.
ÖZCAN AYDIN - MANİSA (İHA)
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2004 Cumartesi 18:59:29
Güncelleme :7 Şubat 2004 Cumartesi 19:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?