17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Manken Tuğba Özay hakim karşısında

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda X-Ray cihazından geçerken kendisine kemerini çıkarmasını söyleyen görevli polislere hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan ünlü manken Tuğba Özay, hakim karşısına çıktı. Özay'ın avukatlığını Tarkan'ın sevgilisi Bilge Öztürk yaptı.
İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına, görevli memura hakaret ettiği gerekçesiyle 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Tuğba Özay ile Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Büro Amirliği'nde görevli Başkomiser Tibet Kurtulan ve polis memuru Müge Hepözcan katılırken, şikayetçi olan diğer polis memuru Hüseyin Ümit Süha Canbolat duruşmaya katılmadı.
Duruşmada, manken Tuğba Özay'ın 9 Eylül 2003 tarihinde Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar bölümündeki X-Ray cihazından geçerken, cihazın sinyal vermesine neden olan kemerini çıkartmayarak, kendisine müdahale eden görevli 3 polise hakaret ettiği iddia edildi. Tuğba Özay'ın avukatlığını Tarkan'ın sevgilisi Bilge Öztürk yaptı. Tuğba Özay ifadesinde, polislere hakaret etmediğini ileri sürerek, "Yüksek sesli bir tartışma yaşandı ama kimsenin onurunu kıracak ve mesleğini zedeleyecek bir tavrım olmadı. Ben son yolcuydum, kemeri çıkarmanın çok zor olduğunu kendilerine söyledim ama onlar bana çok yüksek sesle bağırdı, ben de kendisini şikayet edeceğimi söyledim. Sabahın erken saatlerinde Ankara Moda Günleri için bir organizasyona katılacaktım ama onlar yüzünden uçağı kaçırdım" dedi. Tuğba Özay'ın avukatı Bilge Öztürk ise müvekkilinin hakaret etmediğini, polislerin birbirlerini destekler ifade vermelerinin normal olduğunu kaydetti.
Başkomiser Tibet Kurtulan ise, Özay'ın kendilerine hakaret ettiğini belirterek, "Bize 'Allahınızdan bulun, çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıksın. Ben sana kim olduğumu göstereceğim' gibi sözler söyledi. Yapılan işlemlerin hepsi hem kendisinin hem de uçakta bulunan yolcuların güvenliği içindir. Kendisinden şikayetçiyim" diye konuştu.
Mahkeme Başkanı, tarafların tanıklarının dinlenmesi için duruşmayı 15 Haziran tarihine erteledi.
Öte yandan manken Tuğba Özay'ın, 2000 yılında da İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nden 'polise mukavemet' suçundan 2 ay hapis cezası aldığı, ancak cezanın ertelendiği bildirildi.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2004 Cuma 14:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?