19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Manken Tuğba Özay hakkında tutuklama kararı

İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Büro Amirliği'nde görevli Başkomiser Tibet Kurtulan, polis memurları Müge Hepözcan ve Hüseyin Ümit Süha Canbolat katılırken, manken Tuğba Özay ise gelmedi.
Manken Tuğba Özay'ın 9 Eylül 2003 tarihinde Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar bölümündeki X-Ray cihazından geçerken, cihazın sinyal vermesine neden olan kemerini çıkartmayarak, görevli 3 polise hakaret ettiği ileri sürüldü. Ünlü manken bu gerekçe ile 1 yıldan 3 yala kadar hapis cezasıyla yargılanıyor. Duruşmada ifade veren polis memuru Müge Hepözcan, "Tuğba Özay bize 'Çok iğrençsiniz, Allah'ınızdan bulun. Ben sizlere bedava konser veriyorum. Size iyilik yaptım. Gözünüze dizinize dursun' sözleriyle hakaret etti" dedi.
Başkomiser Tibet Kurtulan ise "Ben olay yerine gittim, 'Burada ne oluyor?' diye sordum. Tuğba Özay bana, 'Bana sorma, terbiyesiz memurlarına sor. Şimdi başkanı arayacağım, size kim olduğumu göstereceğim' dedi. El dedektörü ile arama yapılmasını istediğimde de kemeri çıkartıp cihazın üzerine fırlattı. 2-3 kişi bu hareketi gördü. 'Allah'ınızdan bulun, çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıksın' gibi hakaretler etti" şeklinde ifade verdi.
Mahkeme heyeti, sanığın belli bir ikametgahı bulunmadığından savunmasının alınması için CMUK 223. maddesi gereğince gıyaben tutuklanmasına karar verdi. Dava, ünlü mankenin yakalanarak mahkemede hazır bulundurulması için ertelendi.
ŞEYDA BURCU İKİZ - İZMİR (İHA)
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2004 Salı 13:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?