18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Mardin'den Irak'a günde bin 500 ton çimento

Mardin’in Kabala beldesinde yeralan ve Ordu Yardımlaşma Kurumu’na (OYAK) ait, Mardin Çimento Fabrikası tesislerinden Irak’a günlük bin 500 ton çimento sevkiyatı yapılıyor.

Suriye ile yeni çimento bağlantısı kurma çalışmalarını yoğunlaştıran Mardin Çimento Fabrikası yetkilileri, 2004 yılında bu yönde atılım yılı olacağını açıkladılar. Mardin’in Kabala beldesinde yeralan Ordu Yardımlaşma Kurumu’na (OYAK) ait, Mardin Çimento Fabrikası tesisleri tam kapasite ile çalışmaya devam ediyor.

Irak’ın yeniden yapılanmasına dönük çimento ihracatı bağlantılarını aracı şirketler kanalı ile yapan Mardin Çimento fabrikası, bu yöndeki sevkiyatlarını 30’u Irak, 20’si Türk toplam 50 kamyon ve tır aracı ile günübirlik gerçekleştiriyor.

Yetkililer, günlük bin 500 ton çimentonun gönderildiği Irak’a, bu oranın önümüzdeki yılın başlarında katlanarak devam etmesinin hedeflendiğini dile getirdiler.

Komşu Suriye devleti ile de yeni çimento bağlantılarının gerçekleştirilmesi yönünde de çabalarının halen devam ettiğini vurgulayan Mardin Çimento Fabrikası yetkilileri, "Önümüzdeki 2004 yılı bu yönde yapılacak çimeto ihracaatı yönünden atılım yılı olacaktır. Geçtiğimiz yaz aylarında da Suriye’ye 250 bin ton çimento ihracatı yaptık. Mardin Çimento sanayi üretimi yönünden lider kuruluş ünvanını almıştır. Kaliteli üretim pazar payını katlayarak devam ettirmesi bizleri mutlu ediyor. Irak’ın yeniden yapılandırılması yönünde de çok daha fazla çimentonun talep edileceği ifade edilmesi ekonomik alanda da bizleri sevindirmiştir" dediler.

Türk şoförleri ise nakliyenin büyük bir kısmını komşu ülkenin araçlarının yapmasından rahatsızlık duyduklarını belirterek, tam bir araç deposuna dönüşen bölgenin araçlarına fırsat tanınması gerektiğini söylediler.

MARDİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 14:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?