19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Mareşal Atatürk´ün karşısına ´çarşaflı kadın´ tablosu

TBMM`de muhalefet kulusinde ``Mareşal Atatürk`` tablosunun karşısındaki duvara, cami önünde çarşaflı kadınların resmedildiği ve üzerinde Arapça ``Allah`` yazısı bulunan tablo asıldı. Buna Kenthaber yazarı İstanbul Bağımsız Milletvekili Emin Şirin ve CHP`liler tepki gösterdi.

TBMM`de AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu`nun sivil Meclis`e yakışmadığı gerekçesiyle kaldırılmasını istemesinin ardından gündeme gelen ``Mareşal Atatürk`` tablosu, bu kez ilginç bir başka olayla gündeme geldi. TBMM`de CHP`lilere ayrılan muhalefet kulisinde bu kez ``Mareşal Atatürk`` tablosunun karşısına, cami önünde çarşaflı kadınların resmedildiği ve üzerinde Arapça ``Allah`` yazısı bulunan tablo asıldı. Bu tablo önce İstanbul Bağımsız Milletvekili Emin Şirin`in dikkatini çekti. Ardından, durumu öğrenen CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, olayı incelemek üzere kulise CHP Antalya Milletvekili Hüseyin Ekmekçioğlu, CHP İzmir Milletvekili Yılmaz Kaya ve CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır`ı gönderdi. Bu arada CHP`nin Başkanlık Divanı üyesi Türkan Miçooğulları da kulise geldi.

Kuliste bulunan görevliler, çarşaflı kadınlar, camii ve Arapça ``Allah`` yazısı bulunan bu tablonun SP döneminde iktidar kulisinde asılı olduğunu, o kuliste boya yapıldıktan sonra tablonun ara kulise asıldığını ve son dönemde de muhalefet kulisinin girişinin sağ tarafına asıldığını anlattılar. Görevliler, kulise bugün de plazma ekran asılırken tablonun yerinin değiştirilerek karşı duvara getirildiğini ifade ettiler.

Bunun üzerine CHP`li Türkan Miçoğulları, bu tablonun estetik olarak diğer tablolarla uyum içinde olmadığını belirterek, görevlilerden yerinin değiştirilmesini istedi. CHP`lilerin isteği üzerine tablo kulisteki duvardan alınarak, yerine başka bir tablo asıldı.


sansursuz.com - kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 16:59:49
Güncelleme :19 Kasım 2004 Cuma 09:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?