25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Marmara'ya akın ettiler!

Marmara Denizi'nde 15 köpekbalığı yakalandı. Şaşkınlığa neden olan bu sıradışı gelişmenin ardında ya bir hamsi sürüsünün, ya da kurban bayramında denize akan kanın olduğu tahmin ediliyor.

Marmara'da hamsi avına çıkan balıkçıların ağlarına tam 15 köpekbalığı birden takıldı. 3 ayrı tekne ile birlikte kıyıya taşınan köpekbalıkları Beylikdüzü Gürpınar'daki Balıkçı Kenan Tesisleri'nde sergilenirken, köpekbalıklarının Marmara'ya hamsi peşinde ya da Kurban Bayramı'nda denize akan kan kokusu nedeniyle geldiği sanılıyor.

İkisi 4 metre uzunluğunda, diğerleri ise 2 ila 3 metre arasında değişen boylardaki köpekbalıklarını tesislerinde sergilemeye başlayan Kenan Balcı, balıkçılık mesleği boyunca 15 köpekbalığını bir arada görmediğini belirterek, "Bugün burada 15 köpekbalığının birden yakalanması hamsi akınının ne boyutlarda olduğunun da bir göstergesi. Ben köpekbalıklarının Karadeniz'den hamsi sürülerinin peşine takılarak Marmara'ya girmiş olabileceğini düşünüyorum. Tabi diğer bir olasılık daha var. Kurban Bayramı'nda kurbanlıkların kanı Marmara'ya akıtıldı. Köpekbalıkları kilometrelerce öteden kan kokusunu alabiliyor. Köpekbalığı sürüsünün yakalanması bununla bağlantılı da olabilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 09:52:00
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 09:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?