26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Marmara'ya iyi haber

Tüm Türkiye'yi kavuran ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar cuma günü azalacak. Sıcak ve nemli hava 3 gün daha sürecek. Cuma günü yüzde 96'lardan yüzde 76'lara düşecek olan nem oranı havayı da rahatlatacak. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu Marmara'nın cuma günü rahatlayacağını belirterek "Cuma günü poyraz esecek nem oranı azalacak ve Marmara az da olsa serinleyecek" dedi.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

Hava sıcaklığının; mevsim normallerinin kıyı kesimlerde 2 ila 4, güney, iç ve doğu bölgelerde 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

ALANYA’DA HİSSEDİLEN SICAKLIK 50 DERECE

Antalya’nın Alanya ilçesinde bugün saat 15:00’te hissedilen sıcaklık 50 dereceye ulaştı. Alanya’da nem oranının yüzde 67’ye ulaştığı saatlerde sıcaklık 35,2 derece olarak ölçüldü. 50 derece sıcaklık "tehlikeli sıcaklık" dilimine giriyor. Uzmanlar, güneş çarpması, ısı krampları veya ısı bitkinliğine karşı vatandaşları uyarıyor.

Dün sıcaklık, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 44,5, Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçelerinde 44,4, Birecik ilçesinde 44,3, Ceylanpınar'da 44 derece ölçülmüştü.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 33

ANKARA: Az bulutlu ve açık 36

İZMİR: Az bulutlu ve açık 36

ANTALYA: Az bulutlu ve açık 35

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 32

ERZURUM: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 29

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 41

BÖLGELERDE HAVA DURUM

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğusu parçalı bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ile öğle saatlerinden sonra Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Bölgenin kuzey ve doğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır ile Van'ın kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

 

...
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 17:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?