27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Marmaris'te otel yangını

Marmaris'te otelde yangın: 8 yaralı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki 4 yıldızlı bir otelde çıkan yangında 7'si turist, 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Tahliye sırasında koridorlarda büyük panik yaşanırken, çatı katında mahsur kalan 7 turist ise itfaiye aracının merdiveniyle kurtarıldı.

Yangın, gece yarısı sıralarında 4 yıldızlı bir otelde çıktı. Otelin bodrum katındaki saunada, elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangınla birlikte, dumanlar tüm binaya yayıldı. Yangını fark eden görevliler, itfaiyeye haber verdi, oteli boşaltmak için seferber oldu.Odalarının tamamı dolu olan ve ağırlıklı olarak çocuklu İngiliz ailelerin kaldığı otelde büyük panik yaşandı.

7 TURİST MAHSUR KALDI
Koridorlarda göz gözü görmezken, görevliler tek tek odaları dolaşarak 1 ve 2'inci kattaki turistleri dışarı çıkarmayı başardı, ancak çatı katındaki 3 odada uyuyan 7 İngiliz turist mahsur kaldı.

Kısa sürede olay yerine ulaşan Marmaris Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, bir yandan yagına müdahale ederken, diğer yandan da mahsur kaldıkları odalarının balkonuna çıkan 4'ü kadın biri çocuk, toplam 7 turisti itfaiye aracının merdiveniyle kurtardı.

Yarı çıplak halde, şaşkın bakışlarla söndürme çalışmalarını izleyen turistler, mahsur kalanların kurtarılmasıyla birlikte itfaiye ekiplerini alkış yağmuruna tuttu. Bu sırada bazı turistlerin sevinçten gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

YANGIN MERDİVENİ YOK
Yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu kısa sürede söndürüldü. Yangın merdiveni olmayan otelde, tahliye sırasında yaşanan panik anında kırılan camlarla 7'si İngiliz turist, biri Türk, toplam 8 kişi yaralandı. Olay yerinde yapılan müdahalenin ardından yaralılar çevre hastanelere sevk edilerek tedaviye alındı.



 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 09:21:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?