27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Marmaris'te tirajı komik haciz!

Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'te bir apart otelde traji komik bir haciz işlemi gerçekleştirildi.

Otelde konaklayan bir çok turist kolluk kuvvetleri ile otele gelen icra memurları ve alacaklı avukatı tarafından uyandırılıp yattıkları yatak haczedilerek yediemin deposuna götürüldü. Olay karşısnda büyük şaşkınlık yaşayan turistler ne yapacaklarını şaşırıp, yaşadıklarını "Buna alam vermek mümkün değil" sözleri ile anlattılar.

Trajikomik olay bugün öğlen saatlerinde yaşandı.Edinilen bilgiye göre General Mustafa Muğlalı Caddesi üzerinde bulunan 36 daireli bir apart oteli işleten Engin Bozkurt'un, mal sahibi Sokun Tekstil A.Ş'ne olan 60 bin TL'lik borcu nedeniyle otele haciz geldi. İşletmeci Bozkurt, otelin 36 dairesinden 22'sinde 60 kadar turist bulunduğunu belirterek haciz işleminin ertelenmesini istedi.

İsmini açıklamayan şirket avukatı ise işletmecinin bu talebini reddederek emniyete gidip yanına aldığı polis memurları ile otele geri döndü. Daha sonra icra memurları ve avukat içerisinde turistlerin de bulunduğu odaları tek tek gezerek, rapor tuttu Turistlere de odadaki yataklar dahil tüm eşyaların odalardan alınacağını belirttiler.

Rapor işlemleri bittikten sonra otele çağırılan hamallar, yataklar dahil odalarda ne varsa yediemine gidecek kamyona yüklendi. Kısa sürede boşaltılan apart oteldeki turistler yaşanları şaşkın gözlerle izledi. Otel yöneticileri yaşananlar karşısında turistlerden özür dileyerek, isteyen turisti parasını iade edebileceklerini ya da kendilerini başka bir otele nakledebileceklerini söylediler.

Haciz işlemini takip eden gazetecilerin soruları karşısında şaşkın ve kızgın olduklarını belirten turistler ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını belirttiler. Otelde kalan turistlerden 70 yaşındaki İngiliz Alan Westernmen "İcra memuru kapıyı çaldığında uyuyordum. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Anlaşılan Türk yöneticiler, turizmden para kazanmak istemiyor. Düşünsenize, ben buraya tatile gelmişim. Polislerin eşlik ettiği kişiler geliyor beni uyandırdığı gibi yatağımı alıp gidiyor. Buna anlam vermek mümkün değil" ifadeleirne yer verdi.

Yaşananlar karşısında oldukça sinirlenen İşletmeci Engin Bozkurt, mal sahibi firmayla söz konusu borca ilişkin 17 Kasım'da davalarının görüşüleceğini belirterek "Burada bilgisayar var, plazma televizyon var. Ama onlar illa ki yatakları almak istediler. Niyetleri üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Bu işlemlerden sonra benim zararım borcumdan çok daha büyük olacak. Muhtemelen acentelerden alacaklarımı tahsil edemeyeceğim. Çok ısrar ettik en azından mahkemeye kadar beklenmesini istedik ama kabul etmediler. Şimdi ortaya çıkan manzaraya bakın" diyerek yaşadığı şoku anlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 15:29:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?