18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Masaya sen de gel' çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP başta olmak üzere diğer partilere seslenerek, “Bu ülkede barışı egemen kılmak için huzur istiyorsak herkes bir araya gelmeli” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP başta olmak üzere diğer partilere seslenerek, “Bu ülkede barışı egemen kılmak için huzur istiyorsak herkes bir araya gelmeli” dedi.

Fatsa Cumhuriyet Meydanı’na gelir gelmez CHP bayraklarıyla donatılmış alanda otobüsün üzerine çıkarak partililere seslenen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun AK Parti İlçe Teşkilatı'nın tam altında konuşma yapması ilginç bir görüntü oluşturdu.

Yaptığı konuşmada hiçbir zaman, hiçbir yerde bir insanın hayatı kadar önemli bir şey olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede herkes barış içerisinde yaşamalıdır. Bu ülkede herkes sabahleyin birbirine selam vermelidir. Siyasi görüşü ne olursa olsun, rengi ne olursa olsun kavgaya değil, barışa, dostluğa ihtiyacımız var, beraber yaşamaya ihtiyacımız var. Demokrasi kavga kültürü değildir, demokrasi uzlaşma kültürüdür” diye konuştu.

“MHP DE BİR ARAYA GELMELİ”

Ünye’de bütün siyasi parti temsilcilerinin yolunu kesmesinden de söz eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Partililer yolumu çevirdi. Dediler ki, ‘Biz birlik olarak bütün sorunları çözüyoruz.’ Dedim ki onlara, ‘Siz TBMM’den bir adım öndesiniz.’ ‘Evet biz bir adım öndeyiz’ dediler. Geldiler bana bir çiçek verdiler. Aynı şeyi Fatsa’da da söylüyorum. Bu ülkenin terör sorunu varsa niye biz bir araya gelmiyoruz? Hayatını kaybeden bizim çocuklarımız, şehit olan bizim çocuklarımız. Her gittiğimiz şehit ailesi bana, ‘Artık bu son şehit olsun’ diyor. 'Bu son olsun' diyorsak gelelim bir araya, konuşalım. Oturalım bir masa etrafına, konuşalım. Belki ben yanlış düşünüyorum, onlar değişik düşünüyorlar. Bu ülkede barışı egemen kılmak için huzur istiyorsak herkes bir araya gelmeli. MHP de bir araya gelmeli. AK Parti de bu çabayı göstermeli. Bütün siyasi patiler bir araya gelmeli. Bir araya gelerek Türkiye’yi ayağa kaldırmalıyız. Zor olduğunu, zor olacağını biliyoruz. 30-35 yıllık meseleyi 3-5 günde çözecek değiliz ama umutsuzluk değil, umut üretmek zorundayız.”

MELOCAN YEDİ

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını tamamladıktan sonra yeni parti binasının açılışını gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu burada partinin kadın üyelerinin hazırladığı yöresel yemeklerden yedi. Kılıçdaroğlu, yemek sırasında yanına elinde bir sazla gelip, “Kılıçdar, Kılıçdar, Kılıçdaroğlu” şarkısını söyleyen çocuğu da uzun süre alkışladı. Kılıçdaroğlu daha sonra Ordu’ya hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2012 Cumartesi 15:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yorumların bütünlüğü IP: 95.15.212.xxx Tarih : 9.06.2012 17:11:12

Kent Haber Sitesi'nin bugünkü tarih itibarıyla yayımladığı haberlere karşın yorumlarımdır: 1) Kılıçdaroğlu'nun "Masaya sen de gel !" başlıklı haber ile ilgili; "- sen, kime gel desende, millet olarak bizler hiçbirinizin başımıza gelmesini istemiyoruz !" 2) "Diyarbakır'ı geren polis !" başlıklı haber ile ilgili; "Devletimizin saygın bir kamu görevlisinin bu davranışını kınamak zorundayız (!) ; kullandığı elektriğinin-suyunun bedelini ve vergisini başkalarından çıkartanlara 'trafik cezası' kesmek senin ne haddine !"  3) "Ümraniye'de uykusuz gece !" haberi ile ilgili; "- yılanların 'sssss' gibi kısık ses çıkardığını bilirdik, demekki ses tonları da değişmiş !"  4) "İlk kez görüntülendi !" başlıklı haber ile ilgili; " bu tür yüzeysel mücadeleler gereksiz masrafa ve zaman kaybına neden olmaktadır; -gene- bu yılanlarla başetmenin yolu yaşadıkları toprak altına inmek ve sırtını dayadıkları dayılarıyla mücadele etmektir !"