17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Mc Donald's'a bombanın nedeni Irak protestosu

Üsküdar Acıbadem'deki McDonald's'a yapılan bombalı saldırının ardından, medya kuruluşlarını arayan ve kimliğini açıklamayan bir kişi, saldırıyı Irak'taki katliamları protesto etmek için gerçekleştirdiklerini iddia etti.
Öte yandan, bombalı saldırının ardından McDonald's boşaltılırken, olay yerinin bulunduğu Acıbadem Caddesi de araç ve yaya geçişlerine kapatıldı. Olay yerine gelen Kadıköy Kaymakamı Yüksel Peker ve Belediye Başkanı Selami Öztürk incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.
Patlamadan 1 saat önce polise saldırı olacağına dair ihbarlar geldiği ve bunun üzerine harekete geçen polisin, müşterilerin dışarıya çıkarılmasının ardından McDonald's'ta bomba araması yaptığı kaydedildi. Ancak, aramada herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtildi. Otoparktaki patlamanın da aramadan yaklaşık 10 dakika sonra meydana geldiği kaydedildi.
Bu arada, patlamada parçalanan aracın 34 EUS 75 plakalı Renault Europa marka bir otomobil olduğu açıklandı. Polis yetkilileri, otomobilin çalıntı kaydının tespit edildiğini ifade etti.
Bazı görgü tanıkları da, patlamanın hemen ardından, beyaz renkte ve kokulu bir dumanın yoğun şekilde etrafa yayıldığını öne sürdü.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2004 Cuma 00:58:41
Güncelleme :21 Mayıs 2004 Cuma 16:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?