18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

MEB öğretmen alacak

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında, öğretmenliğe geçmek isteyen devlete ait çeşitli kurumlardaki çalışanların merakla beklediği "Kurumlararası Atama"ya start verildi. Başvurular 11 Temmuz-22 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Şartları uyan adaylardan 20 branştan toplam 2 bin 500 öğretmen alınacak. Atamalar, başvuruların ardından bilgisayar tarafından yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, öğretmenlik için kamu çalışanlarından Genel ve Katma Bütçeli Kurumlar'da çalışanların başvuru yapabileceğini, YÖK'e bağlı yükseköğretim kurumlarında profesör ve doçentler dışındaki öğretim elemanlarının geçişlerine Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı'ndan "uygun görüşünü mütekiben" izin alınacağını söyledi.

Adaylar, "Kurumlar Arası Naklen Atama" biçimiyle yapılacak başvurularını " http://personel.meb.gov.tr " adresindeki "2005 Yılı Kurumlararası Atama Elektronik Başvuru Formunu" dolduracaklarken, internetten alınan başvuru formunun çıktısı, başvurunun resmileştirilmesi için istenen diğer belgelerle birlikte 81 İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nde kurulan bürolara teslim etmeleri gerekiyor. Bakanlık, alacağı 2 bin 500 öğretmen alımı, "Kurumiçi İlk Atama, Kurumlararası İlk Atama, Kurum İçi Yeniden Atama ve Kurumlar Arası Yeniden Atama" olmak üzere 4 atama biçiminden oluşacak. 20 alandan yapılacak olan alımlarda 340 kontenjanla en fazla İngilizce'den öğretmen alınacakken, Beden Eğitimi 175, Bilgisayar 180, Biyoloji 10, Coğrafya 25, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 160, Fen Bilgisi 100, İşitme Engelliler Sınıf Öğretmenliği 10, İlköğretim Matematik 160, Muhasebe Gurubu 25, Müzik 115, Nakış 15, Okulöncesi/Çocuk Gelişimi 250, Rehber Öğretmenlik 200, Sınıf Öğretmenliği 300, Sosyal Bilgiler 100, Tarih 25, Türk Dili ve Edebiyatı 10, Türkçe 200, Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği 100 kişiyi alacak.


Kurumlararası Atamalarda adayların atamalarında öğretmenlikte geçen süre ve memuriyetteki hizmet süresi şartları aranırken, adaylar başvuru esnasında atanmak istedikleri 5 il tercihinde bulunmaları gerekirken, ayrıca adaylar, bakanlıkça norm kadro açığı bulunan başka bir il emrine atanma isteğinde de bulunabilecekler.


Adaylar, çalıştıkları kurumlardan başvuru tarihi itibariyle son 6 ayı kapsayan hizmet belgesinin yanı sıra;

- Başvuruya esas öğrenim belgesi,

- Orta Öğretim Alan Tezsiz Yüksek Lisans veya Pedefojik Formasyon Belgesi

- Daha önce herhangi bir alan öğretmeni olarak çalışmaktayken, çeşitli nedenlerle öğretmenlik görevinden ayrılanlardan yeniden öğretmenliğe atanmak isteyenler, ayrıldıkları alanlarına atanacakları nedeniyle atanacağı esas alanı belirlemek için en son bakanlık atama kararnamesinin, aslı ve onaylı örneğini hazırlamaları gerekiyor.
Kurumlar Arası Naklen Atamalarla ilgili genelgeyi imzalayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 22 Temmuz 2005 tarihinde son bulacak başvuruların ardından yapılacak değerlendirmeler sonrasında atama sonuçlarının hem internetten hem de başvuru formlarında belirtilen cep telefon numaralarıyla e-posta adresi bulunanlara e-maille gönderileceğini söyledi.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 21:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?