19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

MEB'deki skandalda şok gelişme

Yüzbinlerce öğretmenin okul ile T.C. Kimlik numaralarının da yer aldığı bilgilerin çalınarak ünlü paylaşım sitesi rapidshare’e yüklendiğinin ortaya çıkmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık bilgileri bir öğretmenin çaldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 687 bin öğretmenin bilgilerini çalarak paylaşım sitelerine gönderen kişinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Çelik, bilgilerini çalan kişinin Bakanlık personeli olduğunu bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, 600 yüz 87 bin öğretmenin bilgilerinin çalınmasıyla ilgili olarak, savcılık soruşturmasının devam ettiğini söyledi.

Bilgileri çalarak paylaşımını yapan kişinin Bakanlık Merkez Teşkilatı personeli olduğunu belirten Çelik, ne amaçla ve kaç kişinin bilgileri çaldığı konusunun ise soruşturma içinde öğrenileceğini söyledi. Bakan Çelik, sorumlu kişinin kısa zamanda yakalanmasından dolayı da mutlu olduklarını ifade etti.

8 BİN 141 ÖĞRETMEN EĞİTİM ORDUSUNA KATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı, 2009-1 öğretmen atamalarında 7 bin 81’i kadrolu olmak üzere, toplam 8 bin 141 öğretmen atadı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda Bakan Hüseyin Çelik’in katılımıyla gerçekleştirilen atama töreninde, 8 bin 141 öğretmenin ataması yapıldı. Bilgisayar ortamında yapılan atamaların 834’ü açıktan atama, 48’i milli sporcu, 86’sı kurumlar arası atama, 492’si kurayla atama, 7 bin 81’si ise kadrolu olarak yapıldı.

ANKA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 14:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?