20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Meclis'te cinsel taciz kavgası!

Meclis Genel Kurulu’nda, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce arasında “şerefsiz", “Azrail", “cinsel taciz”, “canın cehenneme” tartışması yaşandı.

Arınç, İnce’ye, “Şu Meclis’te 550 kişi var. Ahlaktan, adaletten, namustan bahsedilecek olsa sizin en son konuşmanız lazım. Çünkü 549 milletvekilinin 500 tane dokunulmazlık dosyası var ama bu milletvekillerinin içerisinde bir tek dosya cinsel tacizden o da size ait. Hiç olmazsa cinsel taciz suçlamasından istifa ederek kendini bir kenara çek. Sen kendin partili bir bayana karşı işlediğin bu haltın cezasını da göreceksin, hesabını da vereceksin” dedi.

-ARINÇ HAKKINDA VERİLEN GENSORU REDDEDİLDİ-

Meclis Genel Kurulu’nda, MHP’nin TRT ve Anadolu Ajansı’nın yayınlarında tarafsızlığı sağlayamadığı, üstlendiği görevin sorumluluğunu yerine getirmediği ve kamu kaynaklarını partililere aktardığı iddiasıyla Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında verdiği gensoru önergesi reddedildi.

-BDP: TARAF DEĞİLİZ-

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “Gensoru havası yok Meclis’te. Biraz da gensoru enflasyonu olunca etkili olmaktan çıkıyor” derken “Sayın Arınç’ın da dediği gibi Kürtler anadil eğitimi dahil tüm hakları verilecektir, verilmelidir. Bu ülkenin barışı da kardeşliği de adaleti de buradan geçer. Bu gensoru enflasyonunda da taraf değiliz. Açık söylüyoruz” dedi.

-ARINÇ ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ-

Gensoru önergesinin gerekçesinde yer alan iddialara yanıt veren Başbakan Yardımcısı Arınç, “Kurum içerisinde yakınları işe almak gibi bir iddia var. Bunu kesinlikle reddediyorum. 7 sülalemi arasanız bulamazsanız. TRT’de çalışan bir kişi bile yok. MHP Grubu’ndan bazı arkadaşlarımızın eşleri, baldızları, çocukları bu kurumda var mıdır? İlk elemede 10 tane çıktı. Bu isimleri vermek edebe aykırı. Onları bu işe aldıran sizsiniz” diye konuştu.

-“KENDİNİZE GELİN, SİZ AZRAİL MİSİNİZ?”-

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’ye de Arınç, “Onun canı cehenneme, bunun canı cehenneme, şunun canı cehenneme diyorsunuz, bir gün size de birisi senin de canın cehenneme diyebilir. Kaldı ki Çorum’da söyledi bunu birisi. Kendinize gelin, siz Azrail misiniz?” diyerek tepkisini dile getirdi.
Kürsüye gelen İnce, “Çorum’da da birisinin bana canın cehenneme dediği, adamı haşat ettiğimizi söylediniz, böyle bir şey yok” derken şöyle devam etti:

“Sayın Arınç bana onu soran Başbakan’ın kendisi. Onun karşılığında ben onu dedim. Ben Azrail olduğum iddiasında falan değilim. Ben Irak’ta Müslümanlar bombalanırken emperyalistlere karşı çıkarım, muhalefette de olsa karşı çıkarım iktidarda da olsam karşı çıkarım. Ben herkese de bu anlamda herkese canın cehenneme derim. Bu benim Azrail olduğum anlamına gelmez. Bu benim namuslu, dik durduğum, boyun eğmediğim anlamına gelir” dedi.

-“MİLLETVEKİLLERİNİN İÇERİSİNDE BİR TEK DOSYA CİNSEL TACİZDEN O DA SİZE AİT”-

Tekrar kürsüye gelen Arınç, “Azrail meleklerden birisidir. Bütün meleklerin görevi vardır. O yüzden Azrail demem herkesi bir tarafa göndermesinden, öbür tarafla ilgili.

Sayın İnce, Hz. Ömer’den örnekler veriyor, en sonda da namus diyerek sözlerini bitiriyor. Şu Meclis’te 550 kişi var. Ahlaktan, adaletten, namustan bahsedilecek olsa sizin en son konuşmanız lazım. Çünkü 549 milletvekilinin 500 tane dokunulmazlık dosyası var ama bu milletvekillerinin içerisinde bir tek dosya cinsel tacizden o da size ait” diye konuştu.

-“ŞEREFSİZ” TARTIŞMASI ÇIKTI-

Arınç’tan sonra tekrar söz alan İnce de, “Sayın Arınç, dokunulmazlığımı kaldırmazsanız şerefsizsiniz, namussuzsunuz, ahlaksızsınız, savcıya talimatı vereceksiniz, Muharrem İnce’yi susturmak için davaları açtıracaksınız, sonra benim dokunulmazlığımı tutacaksınız. Sizde birazcık ahlak varsa sizde birazcık namus varsa, Sayın Başkan dokunulmazlığımı kaldırmazsanız şerefsizsiniz. Benim dokunulmazlığımı kaldıracaksınız, ben gideceğim, benim hakkımda böyle şeyler yazdılar doğru. Ben bundan korkmuyorum ki, ben bundan yargılanmak istiyorum. Resmi evrakta sahtecilik Başbakan sahtekar mı? Başbakan’ın dosyaları yok mu? Sizin yapmanız gereken şey şu; ben yargılanmak istiyorum sizce birazcık yürek varsa dokunulmazlığımı kaldırın, niye istifa edeceğim.Sayın Arınç size bu sözü çok pahalıya ödeteceğim. O savcıya talimatı siz verdiniz. Sizin hükümetiniz verdi. Muharrem İnce’yi susturmak için böyle bir şey yapalım dediler. Benim yüreğim yerinde, abdestimden de şüphem yok. Dokunulmazlığımı kaldırmayan şerefsizdir” dedi.
AKP sıralarından da, “İstifa et”, “Sensin şerefsiz” sesleri yükseldi.

-“O İDDİANAMENİN İÇİNDEKİ MESAJLARI OKUYUNCA ŞU KOLTUKLAR KADAR İNSANIN YÜZÜ KIZARIYOR”-

Tekrar söz alan Arınç, “Ayıpları örtmek esastır. Bugüne kadar sabrettim ama ahlaktan, inançtan, adaletten bahseden bir insanın foyasının meydana çıkarmak bizim görevimizdir. Suçluların telaşı içindesin. O iddianamenin içindeki mesajları okuyunca şu koltuklar kadar insanın yüzü kızarıyor ama senin yüzün kızarmıyor. Allah’tan kork, bırak yargılanmayı, sen önce istifa et, yanında bir bayan milletvekili var, ondan utan. Hiç olmazsa cinsel taciz suçlamasından istifa ederek kendini bir kenara çek. Sen kendin partili bir bayana karşı işlediğin bu haltın cezasını da göreceksin hesabını da vereceksin” dedi.
Daha sonra İnce elindeki kağıdı kavasa verdi, kavasın verdiği kağıdı da Arınç’ın yırtması dikkat çekti.

 

anka
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2012 Salı 00:20:16
Güncelleme :21 Kasım 2012 Çarşamba 14:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?