29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Meclis'te GSM savaşı

Turkcell ile Avea'nın rekabetinden vekiller yararlandı. Turkcell, milletvekillerinin TBMM Başkanlığı'na bildireceği Turkcell hatları için Blackberry marka telefon hediye edeceğini duyurdu. Karşı atağa geçen Avea ise telefonun yanısıra konuşma ücretlerini 30 yeni kuruşa indirdi.

GSM operatörleri Turkcell ile Avea'nın milletvekillerini abone yapma yarışı milletvekillerine yaradı. Milletvekilleri rekabet nedeniyle Avea'dan diğer operatörleri 70 kuruş yerine 30 kuruş ile arayabilecek.
Milletvekillerine yönelik ilk atağı Turkcell başlattı. TBMM Başkanlık Divanı'nda alınan karar gereğince milletvekillerinin sabit telefonunun yanı sıra cep telefonlarından birisinin ücretinin TBMM bütçesinden ödenmesi kararı alındı. Turkcell milletvekillerine gönderdiği yazıda “Milletvekillerimiz sahibi oldukları Turkcell hatlarının faturalarının TBMM bütçesinden ödenmesini TBMM Genel Sekreterliği'ne bildirdikleri takdirde aşağıdaki cihazlardan bir adedi firmamız tarafından ücretsiz olarak kendilerine verilecektir” dedi.

TURKCELL'DEN VEKİLLERE BLACKBERRY HEDİYE

Turkcell tarafından milletvekilerine gönderilen yazıda Blackberry marka cep telefonlarından 8320, 8820 veya 8120'den birisinin hediye edileceği bildirildi. Turkcell milletvekillerine cep telefonu hediye etmenin yanında 'Biz Bize' tarifesinden yararlanma imkanı da sundu.

AVEA'DAN KARŞI ATAK

Turkcell'in milletvekillerine yönelik kampanyasından haberder olan Avea ise karşı atağa geçti. 28 Aralık 2007 tarihinde milletvekillerine gönderilen yazıda milletvekilleri için tahsis edilen 'TBMM Tarifesi'nde değişiklik yapıldığı bildirildi. Avea 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren TBMM Tarifesi'yle Avea'dan diğer operatörleri arama ücretinin dakikasını 70 yeni kuruştan 30 yeni kuruşa indirdi. Milletvekillerine TBMM Tarifesi'nden tahsis edilen hat sayısını 5'den 7'ye çıkarttı.

Avea'nin TBMM Tarifesi'nde milletvekillerinin makamlarında bulunanan sabit telefon hatlarını aramaları da ücretsiz hale getirilmişti.

AVEA'DAN DA BLACKBERRY

Turkcell'in milletvekillerine hediye olarak Blackberry hediye edeceğini haber alan Avea da milletvekillerine Balckberry marka cep telefonu hediye edeceğini bildirdi.


İçen de içtiren de ceza alacak

Sigara kullanımına yasak getiren düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda ele alındı. Düzenleme ile sadece iş, okul, hastane ve taksilerde değil, lokanta, kahvehane ve eğlence yerlerinde de, katı bir sigara yasağı uygulanması olacak. Kurallara uymayanları da, 250 bin YTL'ye kadar ceza bekliyor. Kamu hizmet binalarının kapalı alanları koridorları dahil, dernek, lokal, lokanta, fuar, alışveriş merkezi, düğün,konferans salonları, kafeler ve tüm oyun merkezlerinde sigara yasaklanacak. Ayrıca birden çok kişinin girdiği işyerleri ve binaların kapalı alanlarında da tütün mamulleri tüketilemeyecek. Sigara içenler gibi bu alanlarda sigara içirenlere de para cevası verilecek.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 07:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet alver IP: 193.140.188.xxx Tarih : 3.01.2008 11:44:11

Ye Kürküm Ye... ne oluyorsa işçiye,memura ,esnafa oluyor...