15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Meclis'te gündem referandum

TBMM bu hafta Ramazan Bayramı tatiline girmeden önce, referanduma götürülen pakette değişiklik teklifinin görüşmelerine kilitlenecek. AKP’nin değişiklikle ile ilgili yasa teklifi 8 Ekim Pazartesi günü Anayasa Komisyonu’nda görüşülecek, 10 Ekim Çarşamba günü ise değişikliğin ilk tur oylaması yapılacak.

Meclis Anayasa Komisyonu 8 Ekim Pazartesi günü saat 10.30’da toplanacak. Komisyon, AKP Grup Başkanvekilleri ile 276 milletvekilinin imzasını taşıyan ve 21 Ekim’de halkoyuna sunulacak Anayasa değişikliğinin, "11. Cumhurbaşkanını halk seçer" ifadesi nedeniyle, 6’ncı maddesi ile geçici 18 ve 19’uncu maddelerinin metinden çıkarılmasını öngören yasa teklifini ele alacak. Aynı gün Danışma Kurulu toplanacak. Danışma Kurulu’nda Anayasa değişikliği ile ilgili takvim netleştirilecek.

9 Ekim Salı günü TBMM Genel Kurulu saat 15.00’te toplanarak geçen hafta Dışişleri Komisyonu’nda görüşülerek raporları benimsenen Uluslararası sözleşmeleri ele alacak. Salı günü Meclis’te grubu bulunan AKP, CHP, MHP ve DTP’nin grup toplantılarını yapmaları bekleniyor.

10 Ekim Çarşamba günü ise, Anayasa değişikliği ile ilgili yasa teklifinin ilk tur oylamaları yapılacak. Bu arada, İçtüzük gereği TBMM Danışma Kurulu’nun Salı günü toplanarak Genel Kurul saatini öne çekmesi bekleniyor. Saat 15.00’te toplanan Genel Kurul’un daha erken bir saatte açılması planlanıyor. Ramazan nedeniyle Genel Kurul’da iftar saatinden önce oylamanın bitirilmesi planlanıyor.

Aynı gün Genel Kurul Ramazan Bayramı nedeniyle 16 Ekim Salı gününe kadar tatil

anka
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2007 Pazar 10:38:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?