19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Mehmet Ali Yaprak öldü!

Gaziantep’te Yaprak TV ve çok sayıda şirketin sahibi ve Anadolu Basın Birliği eski başkanı olan Mehmet Ali Yaprak, tutuklu bulunduğu Kartal Cezaevi’nden tedavi için gönderildiği hastanede hayatını kaybetti.

Gaziantep’te Yaprak TV ve çok sayıda şirketin sahibi ve Anadolu Basın Birliği eski başkanı olan Mehmet Ali Yaprak’ın Suudi Arabistan’a Captagon ilacı kaçakçılığı yaptığı öne sürülmüştü. Gaziantep’te Mayıs 1996’da evinin önünden esrarengiz biçimde kaçırılarak serbest bırakılması için 40 milyar lira istenen ve Sedat Bucak’ın evi olduğu öne sürülen bir binada 6 gün rehin kaldıktan sonra serbest bırakılan Yaprak’ın durumu, dönemin başbakanı Necmettin Erbakan tarafından Köşk Zirvesi’ne de götürülmüştü. Yaprak, 14 Ocak 1997’de Susurluk Komisyonu’na verdiği ifadesinde ise kaçırılışıyla ilgili olarak, "Adlarını sonradan öğrendiğim Haluk Kırcı, Turgay Maraşlı ve soyadını bilemediğim Yahya isimli bir kişi, beni arabayla mesafeden Siverek olduğunu tahmin ettiğim ama kesin olarak bilmediğim bir ilçeye götürdüler" demişti.

Yaprak, 21 Mayıs 1997’de kendisinin de eski avukatı olan, Gaziantep Barosu avukatlarından yerel Metropol Gazetesi Genel Koordinatörü Burhan Veli Torun’un evinin önünde öldürülmesinde azmettirici olduğu iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Bu olayla ilgili açılan davada yargılanan Yaprak, 12 Aralık 1997’de 5 yıl hapis, Torun Ailesi’ne 5 milyar lira tazminata mahkum edildi. Ancak bu karar Yargıtay tarafından az bulunduğu için bozuldu. Bunun üzerine yeniden yargılanan ve idam cezasına çarptırılan Yaprak, hafifletici nedenleri dikkate alınarak 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yaprak ve kardeşleri Osman, Sadettin, Ali ve Ömer Yaprak’ın polisteki sabıka kayıtlarında ise 1981 - 89 arasında 19 ayrı uyuşturucu kaçakçılığı notu bulunuyor.

Yaprak son olarak, Gebze’de geçen yıl bir ilaç fabrikasında yaklaşık 5 milyon adet "Captagon" adlı uyuşturucu hapın ele geçirildiği "Kilit Operasyonu" kapsamında tutuklanmıştı. Yaprak TV’nin sahibi Mehmet Ali Yaprak’ın, 1.5 yıl önce soyadını değiştirdiği ortaya çıkmış, daha önce ’adam öldürmeye azmettirmek’ suçundan cezaevine giren Yaprak, tahliye olduktan sonra temiz hayat yaşamak için soyadını Yalçın olarak değiştirdiğini söylemişti.

Kartal Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yaprak’ın, yüksek şeker şikayetiyle dün akşam saatlerinde fenalaştığı, bunun üzerine Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi. Buradaki tedavisinin ardından gece tekrar fenalaşan Yaprak’ın, yüksek şekere bağlı olarak hayatını kaybettiği bildirildi.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2004 Pazartesi 18:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?