17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Mehmetçik, ABD’li generali bacağından vurdu

Esenboğa Havaalanı’nda silah teslim-silah doldur boşalt istasyonunda güvenlik mensuplarının sürekli yaşadıkları aksiliklere bir yenisi daha eklendi. Bir toplantı için Almanya’dan Ankara’ya gelen ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı Savunma İşbirliği Ofisi’nde görevli Tümgeneral Peter Sutton, Esenboğa Havaalanı Dış Hatlar Terminali girişinde bir askerin silahından çıkan kaza kurşunuyla vuruldu.

Edinilen bilgiye göre, havaalanında görevli bir askerin elindeki MP5 silahı yanlışlıkla ateş aldı. Seride bulunan silahtan çıkan 4-5 kurşun yere isabet etti. Kurşunlardan biri yerden sekerek Dış Hatlar Terminali’nden geçen Tümgeneral Sutton’un bacağına isabet etti. Kaza kurşunuyla yaralanan ABD’li Tümgeneral, resmi bir araçla Güven Hastanesi’ne kaldırıldı. Sutton’un ameliyata alındığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Dış Hatlar Terminali’nde bulunan kafeterya görevlisi Fatma Ayaş, yaşanan olayı İHA’ya anlattı. Ayaş, Tümgeneral’in Dış Hatlar Terminali önünden geçerken bir askerin silahından çıkan seri kurşunlardan birinin ABD’li Tümgeneral’e isabet ettiğini, yere düşen Tümgeneral’in bekleme salonuna alındığını ifade etti. Ayaş, Tümgeneral Sutton’a ilk müdahalenin yapılmasının ardından ABD’li Tümgeneral ve Tümgeneral’i vuran askerin aynı araçla havaalanından ayrıldıklarını anlattı.

DURUMU İYİ

ABD’li Tümgeneral Peter Sutton, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda korumalarından olan bir Türk askerinin kaza kurşunuyla ayağından yaralandı. Güven Hastanesine kaldırılan Tümgeneral Sutton’un tedavisi devam ediyor. Sutton’un kaza kurşunuyla yaralanmasının ardından ABD Büyükelçiliği görevlileri ve Türk askeri yetkililer Güven Hastanesine akın etti.

Tümgeneral Sutton’a Güven Hastanesi’nde ilk müdahaleyi yapan Başhekim Yardımcısı Bekir Yazan, Sutton’un sağlık durumu ile ilgili İHA’ya açıklama yaptı. Dr. Yazan, şu an için tıbbi bir problemin olmadığını, gerekli müdahaleyi yaptıklarını belirterek, idari açıklamanın ABD Büyükelçiliği tarafından yapılacağını söyledi.

Yazan, Tümgeneral Sutton’un hastaneye getirildiğinde bacağında bir sıyrık olduğunu ve bunun sonucunda doku zedelenmesinin yaşandığını ifade ederek, "Kurşun ya da mermi görmedik muhtemelen bir sıyrık" dedi.


Tümgeneral Sutton’un hayati bir durumunun söz konusu olmadığının altını çizen Dr. Yazan, hastanın çok kısa bir süre içerisinde taburcu edileceğini ve durumunun gayet iyi olduğunu bildirdi.

ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 19:28:51
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 19:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?