18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Melo ve Riera kadro dışı!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, dünkü antrenmanda kavga eden Melo ve Riera’nın Manisaspor maçı için Manisa’ya götürülmeyeceğini açıkladı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Felipe Melo ile Albert Riera arasına yaşanan kavgayla ilgili Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Fatih Terim, "Böyle bir hadise olmuştur. Bilgi kirliliğini önlemek için açıklama yapma gereği duyduk. Bu yüzden antrenmanı basına açmaya karar verdik. Rutin olan olaylardan biri olmuştur. Sen girdin, ben girdim, sen verdin, ben vermedim olayıdır. Olay devam edince soyunma odasına gönderdim. Ama onlar soyunma odasında buna devam etmişler. Riera'nın kaşı açılmış biz de hastaneye götürdük, kaşını diktirdik. Dünyanın her tarafında buna benzer yüzlerce olay olur. İkisini de bu basın toplantısına getirip öpüştürebilirdik, ama yapmadık. Bu sefer bu olayı paylaşma gereğini düşündük" diye konuştu.

Terim, futbolculara ceza verilipi verilmeyeceği konusunda ise "Muhakkak ikisi de ceza alacaktır. G.Saray'ın kendi değerleri çerçevesinde disiplin cezalarına çaprtırılacaktır. Zaten iki arkadaşın da en fazla cezayı almaları için yönetime ricada bulundum. Bugün antrenmana çıkmayacaklar. Diğer sahada çalışacaklar. Bizimle birlikte Manisa'ya gelmeyecekler. Para cezası da alacaklar. Şampiyonluk yürüyüşünde devam edip etmeyeceklerine önümüzdeki günlerde karar vereceğiz. Kimse merak etmesin, biz bu işi çözeriz. Galatasaray bu olaydan yara olmadan aksine güçlenerek çıkacak" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli çalıştırıcı, "Felipe Melo'nun bonservisini alma konusundaki düşüncenizde değişiklik oldu mu?" sorusuna "Melo, iyi bir oyuncu diye aldık. Galatasaraylılar'ın da sevdiği bir futbolcu. Gerektiği zaman Melo'nun yaptıklarını görmemezlikten geldik. Melo eskiden böyleydi gibi laflar söyleniyor. Biz bunları bilerek aldık. Şu anda Melo, hayatındaki en iyi futbolunu oynuyor. Aslolan Galatasaray'dır, ne ben ne Melo, ne de Riera. Takım bu kadar güzel giderken, böyle ufak tefek sorunlar nazar boncukları olacaktır. Bunlar cezasız kalmayacak. Olaylar çizgiyi aştığı için kamuoyuyla paylaştım" şeklinde yanıtladı.

Terim, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda muhakkak çok üzgünler. Görüşme teklifinde bulundular, ama kabul etmedim. Şampiyonluk yolunda bizimle beraber olacaklar mı olmayacaklar mı önümüzdeki günlerde belli olacak. Riera ile kontratımız devam ediyor. Bizim malımız. Melo ile Riera’nın kontratları aynı değil. ikisini de kadro dışı bırakmakla adil davrandığımızı düşünüyorum."

Melo ve Riera antrenmana çıkmadı...
Galatasaray'ın dün basına kapalı gerçekleştirdiği antrenmanda kavga eden Felipe Melo ve Albert Riera bu sabah yapılan çalışmaya katılmadı...

Galatasaray'da dünkü antrenmanda kavga eden Felipe Melo ve Albert Riera, bu sabah yapılan antrenmana çıkmadılar...

Riera'ya 5 dikiş atıldı

Galatasaray’ın dünkü idmanı sırasında kapışan Melo ile Riera’yı, Fatih Terim soyunma odalarına yolladı. Ancak kapıyı kilitleyen Brezilyalı, takım arkadaşını yumrukladı, ağzını burnunu kan içinde bıraktı

Galatasaray dün şok bir kavga ile sarsıldı. 5’e 2 pas çalışması sırasında başlayan ve kulüp binasında tekme tokat kavgaya dönüşen olay sonrası Felipe Melo ve Albert Riera kadro dışı bırakıldı. Florya’da moralleri alt üst eden ve iki oyuncunun biletinin kesilmesine neden olan şöyle gelişti:

5’e 2 pas antrenmanı sırasında Riera’nın sert pası Melo’yu kızdırdı. Brezilyalı, İspanyol takım arkadaşına küfürler savurdu. Riera’nın da yanıt vermesi üzerine ikili arasında söz dalaşı başladı. Fatih Terim, 2. Başkan Ali Dürüst ile yönetici Abdurrahim Albayrak’ın da izlediği antrenmandaki tatsızlığa son verilip, barışmaları için bu ikiliyi antrenmandan kovarak, tesis binasına gönderdi. Ancak kimsenin olmadığı sırada Melo, binanın kapısını kilitleyerek Riera’ya saldırdı. İspanyol futbolcu aldığı darbelerle ağzı burnu kan içinde, yüzü de mosmor vaziyetle yere serildi. Anrenman bitiminde teknik kadro ve oyuncular durumdan haberdar oldu. Riera’ya ilk müdahalesi kulüp doktorları tarafından yapıldı. İspanyol futbolcu daha sonra Medical Park Hastanesi’ne gitti. Riera’nın dudağına 5 dikiş atıldı.

Olayın dışarı sızması üzerine kulüp sitesinden hemen açıklama yapılarak, “Futbol takımımızın bugün (dün) gerçekleştirdiği antrenmanda kulübümüz futbolcularından Felipe Melo ve Albert Riera arasında yaşanan gerginlik üzerine her iki futbolcu da Sayın Fatih Terim tarafından soyunma odasına gönderilmiştir. Futbolcularımız arasındaki gerginlik soyunma odasında da devam etmiştir. Futbolcular hakkında kulübümüz iç disiplin talimatı ve düzenlemelerinin ivedilikle ve kararlılıkla uygulanacağını bildiririz” denildi.

Transferi askıya alındı

Felipe Melo ve Albert Riera’nın kadro dışı bırakıldığı ve her oyuncuya da 100 bin euro para cezası verileceği belirtildi. Juventus’tan 1.5 milyon euroya kiralanan ve yıllık maliyeti 5 milyon euronun üzerinde olan Melo’nun 13 milyon euro tutarındaki bonservisinin alınması askıya alındı. Ayrıca geldiği günden bu yana beklentilere yanıt veremeyen Riera da satış listesine konulacak

...
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2012 Cuma 12:14:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?