18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Memura Ocak'ta yüzde 6 zam önerisi

Maliye Bakanlığı, 2005 yılında yüksek maaş alan memurlara yüzde 3.5-4, diğer memurlara ise yüzde 6’şar zam önerisinde bulundu. Memur maaş zammında son kararı ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verecek.

Memurların yanı sıra sözleşmeli personel ile memur emeklilerini de ilgilendiren zam oranları konusunda, Maliye Bakanlığı bürokratlarının teknik çalışması da tamamlandı.

Maliyeciler memur maaş zammı alternatiflerini hazırlarken, Uzlaştırma Kurulu’nun düşük maaşlı memurlara yönelik zam önerisine bağlı kaldı. Yüksek maaşlı gruplara ise Uzlaştırma Kurulu’nun belirlediği oranların daha altında zam istendi.

Maliye’nin teklifinde, Daire Başkanı ve üstü seviyesinde olup yüksek maaş alan memurlara Ocak ayında yüzde 4, Temmuz’da da yüzde 3.5’luk zam önerisi yer aldı. Bunun dışında kalan memurlara ise Ocak’ta yüzde 6, Temmuz’da da yine yüzde 6 zam verilmesi teklif edildi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2004 Çarşamba 12:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdullah KAPLAN IP: 195.175.37.xxx Tarih : 14.10.2004 09:13:00
Bu devletin ağır işcileri devlet memurlarıdır.Her önüne gelen,köylüsü,işc,s,,amiri ve bürokratı devlet sana para veriyor bu işi çabuk yap diye memura emrderler sitem ederler.Memura para zam vermeye gelince sanki sadaka verir gibi zam veriyorlar.Kamuda çalışan bir sendıkalı işci fakülde bitirmiş bir mühendisten daha fazla ücret alıyor bu durumu devleti yönetenler görmüyorlar mı?memuru bu kadar maddi ve manevi yönden ezmeye kimin hakkı var el insaf biraz.Devletin lüzümsuz harcamalarını biraz kısınlar(kokteyler,turistlik gezileri v.s.gibi)memuru onure edecek bir zam versinler sayın devlet büyükleri.Yılda yüzde oniki bir zam verecek onuda ikiye bölüyor,bu devletin bir onuru var bu büyük devleti bu kadar aciz gösteremesiniz.Kendinize zam verirken zengin devlet,memura zam verirken fakir kaynakları olmayan devlet olmaz böyle çiftte standart.Hiç bir devlet memuru aptal değildir.Vereceğiniz bu zammı ben şahsım adıma kınıyorum.THK.bağışlıyorum.Saygılarımla.