18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Memurlar geri adım atmıyor

“Sayın Başbakan önce 163 dedi, sonra 164 dedi, dün de 168 dedi. Sanırım yakında başka rakamları da konuşmaya devam edecekler” diyen Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, bütün sorunları 15 katrilyon ile çözevbileceklerini söyledi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren ise, hükümetin şu anda uyguladığı ekonomik programın, istikrar değil, istikrarsızlık programı olduğunu savundu. Toplu görüşmelere yarın devam edileceğini anımsatan Evren, hükümetin görüşmelere herhangi bir teklifle gelmediğini söyledi.
KESK Genel Başkanı Evren, Etap Altınel Oteli’nde düzenlediği basın toplantısında, kamu çalışanları toplu görüşmelerinde gelinen aşama ve talepleri konusunda bilgi verdi.

‘YÜZDE 8’LİK ZAM 48 MİLYON ARTIŞ DEMEK’
Hükümetin şu anda uyguladığı ekonomik programın istikrar değil, istikrarsızlık programı olduğunu öne süren Evren, yarın yapılacak görüşmelerde de isteklerinden geri adım atmalarının söz konusu olmadığını kaydetti. “Hükümet samimi ise kamu çalışanına reva gördüğü rakamı masaya getirsin” diyen Evren, yüzde 8’lik zammın gerçekleşmesi durumunda en düşük kamu çalışanı maaşında 48 milyon liralık artış olacağını belirtti.

EN DÜŞÜK 840 MİLYON TALEBİ
Kamu çalışanları için bütçeden ayrılan payın yüzde 12.94 olduğunu kaydeden Evren, toplu görüşmelerde en düşük maaşın 840 milyon, kira yardımının 154 milyon, her çocuk için 38 milyon, çalışmayan eş için 96 milyon lira talep ettiklerini belirtti. Tarafların 30 Eylül’e kadar anlaşma sağlayamaması halinde Uzlaştırma Kurulu devreye girecek.
ntv-msnbc
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2004 Pazartesi 15:38:27
Güncelleme :27 Eylül 2004 Pazartesi 16:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?