19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Memurların görüşme takvimi işlemeye başlıyor

Hükümet ile memur sendikaları görüşmelerinin bugünkü bölümünde pazarlıklara geçilecek ve 2005 yılı maaşları ele alınacak.

Geçtiğimiz hafta başlanılan toplu görüşmelerde bugün ikinci kez biraraya gelinecek.

Toplu görüşmeler öncesinde, Kamu-Sen’in Abdi İpekçi Parkı’nda kurduğu çadırı dün Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç da ziyaret etti.

Erdoğan’a 840 milyon lirayla bir ay geçinme teklifi

KESK Genel Başkanı Sami Evren ise, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’a, en düşük memur maaşı olarak talep ettikleri 840 milyon lirayla bir ay geçinmesi teklifinde bulundu.

Hükümetle masaya oturmaya hazırlanan memur konfederasyonları, yaptıkları etkinliklerle de seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Kılıç’tan baklavalı ziyaret

Abdi İpekçi parkında ’toplu görüşmeler takip çadırı’ kuran Kamu-Sen’e bağlı memurlara, Türk-İş’ten de destek geldi. Türk-İş Başkanı Salih Kılıç memur çadırını bir tepsi baklavayla ziyaret etti.

Kılıç, "eğer ekonomide gelişme varsa bu durum çalışana yansıtılmalı" dedi.

Evren: "Gereken kaynak Maliye Bakanı tarafından açıklandı"

Toplu görüşmelerin taraflarından KESK’in Başkanı Sami Evren ise düzenlediği basın toplantısında hükümetin aslında kendini ele verdiğini ve talepler için gereken kaynağın Maliye Bakanı tarafından açıklandığını söyledi.

Evren, "bizim talebimizin kaynağı var, Maliye Bakanı faiz dışı fazlanın aşılmasıyla iki buçuk katrilyonumuz var demişti" dedi.

Sami Evren, memurun halini anlaması için Başbakan Erdoğan’a en düşük memur maaşı olarak talep ettikleri 840 milyon lirayla bir ay geçinmesini de teklif etti.
sansürsüz
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2004 Perşembe 11:38:56
Güncelleme :23 Eylül 2004 Perşembe 16:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?