17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Memurun gözü kulağı Ankara'da

Görüşmeye, Kamu İşveren Kurulu’nun başkanı olarak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, KESK Genel Başkanı Sami Evren, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ile 7’i Türkiye Kamu Sen’e, 3’ü KESK’e ve 1’i de Memur-Sen’e bağlı toplam 11 sendikasının genel başkanı katıldı.

KESK Genel Başkanı Sami Evren hükümetin önerdiği yüzde 8’lik artışın yeterli olmadığını belirtti. Evren, hükümetin programının IMF programı olduğunu ifade ederek, hükümetin değişimden yana olmadığını söyledi.

‘BELİRLİ BİR NOKTAYA GELDİK’

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, Başbakanlık Merkez Binası’ndaki görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, 3. turda belirli bir noktaya gelindiğini söyledi.

Aksu, Kurul’un memurlar için yüzde 8.2 oranında zam önerdiğini açıkladı. Memur maaşları için geçen yıl bütçeden 30.9 katrilyon lira ayrıldığını bildiren Aksu, yüzde 8.2’lik zamma göre bu yıl ayrılacak payın 34.2 katrilyon lira olacağını kaydetti. Toplu görüşmelere bugün saat 10.00’da devam edileceği açıklandı.

HÜKÜMETTEN YÜZDE 5+5 ALTERNATİFİ

Toplu görüşmelerin üçüncü turunda hükümetle yeniden masaya oturan memurlar için ekonomi yönetimi alternatif oranlar hazırladı. NTV’nin edindiği bilgilere göre, alternatifler arasında ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için de yüzde 5 olmak üzere toplam yüzde 10’luk artış var. 

Maksimum yüzde 10’luk zammın getireceği yük ise 2.5 katrilyon lira. hükümetin program dahilinde önerdiği 4+4, yani toplam yüzde 8’lik artışa göre ek maliyeti ise 500 trilyon lira. Ancak tüm bu hesaplamalara rağmen yetkililer, yüzde 8’lik artışta ısrar ediyor. Düşük maaşa yüksek, yüksek maaşa düşük miktarda seyyanen yapılabilecek zammın mümkün olabileceği bunun da yüzde 8’lik artışa denk şekilde yapılabileceği belirtiliyor.

Tarafların 30 Eylül’e kadar anlaşma sağlayamaması halinde Uzlaştırma Kurulu devreye girecek.

ntv-msnbc
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2004 Çarşamba 09:19:13
Güncelleme :29 Eylül 2004 Çarşamba 11:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?