17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Meral: Çakıcı ile birlikte çalıştık

Alaattin Çakıcı’nın yurtdışına kaçarken kullandığı yeşil pasaportun sahibi emekli MİT’çi Faik Meral’in, polise verdiği ifadede, "Ermeni terör örgütüne karşı Paris’te Çakıcı ile birlikte faaliyette bulunduklarını" iddia ettiği öğrenildi.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan Meral, ifadesinde, "Alaattin Çakıcı ile 1988 yılında Ankara’da tanıştığını, aradan geçen yıllarda görüşmeyi sürdürdüğünü, cezaevinden tahliye olduktan sonra İstanbul’daki villasına giderek Çakıcı’yı ziyaret ettiğini söylediği" belirtildi.

Eski MİT’çi Faik Meral’in, ifadesinde, ’’MİT’te bir dönem dış operasyonlar şefi olarak çalıştığını, dört yıl Paris’te görev yaptığını, o dönemde Çakıcı ile Ermeni terörüne yönelik faaliyette bulunduklarını’’ öne sürdüğü açıklandı.

Yaklaşık 10 yıl önce aldığı yeşil pasaportunu, sayfalarının bitmesi üzerine aralık 2003’te İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden yenilediğini belirten Meral’in, ’’pasaportu, Romanya’da üniversitede okuyan oğlunun yanına gitmek amacıyla yenilediğini, aynı dönemde cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı’yı İstanbul’da ziyaret ettiği sırada kaybettiğini, pasaportu Çakıcı’nın villasında düşürmüş olabileceğini, bu nedenle oğlunun yanına da gidemediğini’’ iddia
ettiği öğrenildi.

KAYIP BAŞVURUSU YAPMAMIŞ

Pasaportunu kaybeden Faik Meral’ın herhangi bir kayıp başvurusunda ise bulunmadığı belirtildi.

Çakıcı’nın Türkiye’den yurtdışına kaçarken kullandığı yeşil pasaportun ’30 Haziran 1948 Bor doğumlu, Faik Meral’ adına düzenlenmiş gerçek bir pasaport olduğu, Çakıcı’nın kullanabilmesi için fotoğrafının değiştirildiği ve seri numarasında da tahrifat yapıldığı belirlenmişti.

İSTANBUL'A GETİRİLDİ

İstanbul’a getirilen emekli MİT’çi Faik Meral sorguya alındı.

Polis, Meral’in işlemlerinin tamamlanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan pazartesi gününe kadar ek gözetim süresi aldı.

İki sivil polis eşliğinde istanbul’a getirilen Meral, daha sonra sivil bir araçla Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Meral soruşturma kapsamında Emniyet’te sorguya alındı.

Meral, İstanbul uçağında CNN TÜRK ekibine "gerçekleri öğreneceksiniz" dedi.



Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, Alaattin Çakıcı’nın pasaportunu kullandığı eski MİT’çi Faik Meral’in işlemleri tamamlandıktan sonra İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edileceğini açıkladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı, Faik Meral’i bulunduğu yerden alıp İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne teslim ettiklerini açıkladı.

Emniyet sözcüsü Ramazan Er, yaptığı haftalık basın toplantısında, basının Alaaddin Çakıcı’nın yakalanmasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Türk emniyetinin İnterpol’e üye olduğunu ve 68’e yakın ülkeyle güvenlik işbirliği anlaşmasının olduğunu belirten Emniyet sözcüsü ramazan Er, İnterpol tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılan Alaaddin Çakıcı’nın, Türk polisinin Avrupa polisiyle ortaklaşa yürüttüğü operasyonlar ile 14 Temmuz 2004’te Avusturya’nın Graz kentinde yakalandığını doğruladı.

Çakıcı’nın pasaportu Faik Meral adına düzenlenmiş

Ramazan Er, Çakıcı’nın, seyir halindeyken Necip İleri ile beraber yakalandığını ve Çakıcı’nın yeşil pasaportunun eski MİT’çi Faik Meral adına düzenlendiğini belirtti.

Haberin ardından Avusturya İnterpolü’nün teyidini beklediklerini söyleyen Er, teyidin kendilerine ulaştığını belirtti.

İZMİR
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2004 Cumartesi 03:50:40
Güncelleme :17 Temmuz 2004 Cumartesi 21:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?