19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Meral Çakıcı ile kaçmadan 1 gün önce görüştü

Alaattin Çakıcı’nın yurtdışına kaçmasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski MİT görevlisi Faik Meral’in sorgusu sürüyor.

Meral polise göre, Çakıcı ile en son kaçmasından birgün önce İzmir’de görüştü.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "akıcı, tamamen bizim isteğimiz ve bilgimiz dahilinde Avusturya polisince yakalandı" dedi.

MİT’in terör uzmanı ve bir dönem daire başkanlığına kadar yükselen emekli üyesi Faik Meral, İzmir’den Türk Hava Yolları’nın tarifeli sieferiyle İstanbul’a getirilirken "gerçekleri öğreneceksiniz" demişti.

Sadece CNN TÜRK Kameramanı Taner Çelik’in görüntülediği Faik Meral, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda İstanbul polisine teslim edildi.

Meral, geceyarısı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi’nde sorguya alındı.

Adına düzenlenen yeşil pasaportunu Çakıcı’ya verdiği öne sürülen Faik Meral, ifadesinde pasaportunu Çakıcı’nın evinde düşürmüş olabileceğini söylemişti.

Polise göre Faik Meral’in pasaportunu verdiği Alaattin Çakıcı ile ilişkisi eski yıllara dayanıyor.

Meral, pasaportunu Çakıcı’ya kendisi verdi

Meral pasaportunu hiçbir zorlama olmadan kendi kararıyla Çakıcı’ya verdi. Polise göre Meral, Çakıcı ile kaçmasından bir gün önce de İzmir’de görüştü.

Polis Meral’in milli istihbarat teşkilatından ayrıldıktan sonraki faliyetlerini de büyüteç altına aldı.

İzmir’de bir işadamından tehdit ile para aldığı iddia edilen Meral’in emekli olduktan sonra yaptığı bütün işler araştırılıyor.

Eski MİT’çi için Ağır Ceza Mahkemesi’nden ek gözetim süresi alındı. Meral’in pazartesi günü mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Aksu: "Çakıcı, bizim isteğimiz ve bilgimiz dahilinde Avusturya’da yakalandı"

Kastamonu’da bir ödül törenine katılan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, habercilerin Çakıcı’nın yakalanmasıyla ilgili sorularını yanıtladı. Aksu, Çakıcı’nın Türkiye’den kaçışından itibaren gidebileceği tüm ülke polisleriyle iletişim kurulduğunu belirterek, son yıllarda 48 ülke ile terör ve uyuşturucu ile mücadele doğrultusunda işbirliği yapıldığını hatırlattı.

Söz konusu güvenlik işbirliği anlaşması çerçevesinde Çakıcı hakkında ’Kırmızı Bülten’ çıkardıklarını belirten Aksu, ’’Çakıcı İnterpol tarafından Avrupa’da ve bütün dünyada takip ediliyordu. Avusturya’ya geçişini tespit ettik. Çakıcı, tamamen bizim isteğimiz ve bilgimiz dahilinde Avusturya polisince yakalandı" dedi.

Meral, ilk ifadesinde pasaportunu kaybettiğini iddia etmişti

Faik Meral, İzmir’de verdiği ifadesinde Çakıcı’nın kullandığı kendisine ait pasaportu bir süre önce kaybettiğini, ancak Çakıcı’nın eline nasıl geçtiğini bilmediğini iddia etmişti.

Meral’in herhangi bir kayıp başvurusunda bulunmadığı da ortaya çıkmıştı.

Meral ifadesinde, Çakıcı’nın yıllar öncesinden arkadaşı olduğunu ve cezaevinden tahliye olduktan sonra ziyaret edip görüştüğünü de açıklamıştı.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2004 Cumartesi 21:38:28
Güncelleme :17 Temmuz 2004 Cumartesi 21:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?