19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Merkebi bağlayıp dua edeceğiz

Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelede en başarılı Akdeniz ülkesi olduğunu söyleyen Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Merkebimizi bağlayacağız ondan sonra duamızı yapacağız, anlayışımız bu" dedi

Eroğlu, orucunu İzmir'de Gümüşpala Yangın Koruma Ekip İstasyonunda orman yangınıyla mücadele ekipleriyle iftar yaparak açtı. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada ağaçlandırma çalışmalarına değindi ve 2008'den bu yana 2.4 milyon dekarlık alanın ağaçlandırıldığını ve bunun bir rekor olduğunu söyledi. Eroğlu, ağaçlandırılan alanın Trakya bölgesinden daha büyük olduğunu ve Belçika'nın yüzölçümüne eş olduğunu dile getirdi. Eroğlu, orman teşkilatının fidan üretimini de 470 milyon adete çıkardığını ifade etti.

Müdahale süresi 17 dakikaya indi

Konuşmasında orman yangınlarına değinen ve bu konuda Türkiye'nin Akdeniz Havzasındaki en başarılı ülke olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, bunun en yüksek teknolojinin imkanlarından yararlanılması ve eğitimli personel gücü sayesinde olduğunu belirtti. Bazı ülkelerden yangınla mücadele konusunda Türkiye'den eğitim alma talebi geldiğini ifade eden Eroğlu, bu eğitimi vermek için Antalya'da Uluslararası Yangınla Mücadele Eğitim Merkezi kurduklarını ve ilk dersi verdiklerini anlattı. Eroğlu, "Netice itibariyle eğitimli, aslan gibi arkadaşlarımız, işçilerimiz, memurlarımız, mühendislerimiz, şeflerimiz, müdürlerimiz, genel müdürümüzle yangını söndürmek için can siperane çalışılıyoruz. Yangın sayısı çok ama hızlı müdahaleyle söndürüyoruz. Yangın başına düşen yanan alan miktarı giderek daha çok azalıyor, bunu gururla ifade ediyoruz. Eskiden 45 dakika olan yangın müdahale süresini şu anda 17 dakikaya indirdik, hedefimiz bunu 15 dakikaya indirmek" diye konuştu.

Orman yangını konusunda her zaman temkinli olunması gerektiğini dile getiren Bakan Eroğlu, "Bu konuda çok iddialı olmak da doğru değil. Bazen afet geliyor, kontrol edemiyorsun, onun için bu arada duamızı da yapacağız. Gayret de edeceğiz her türlü hazırlığı yapacağız ondan sonra duamızı yapacağız, yani merkebimizi bağlayacağız ondan sonra duamızı yapacağız, anlayışımız bu" şeklinde konuştu.  

...
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2013 Cuma 18:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?