17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Merkel'e kendi partisinden uyarı

Almanya’da Hıristiyan Demokrat’ların lideri Merkel’in Türkiye’ye karşı imza kampanyası başlatma görüşü üzerine tartışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kendi partisinden de bugün uyarı alan Merkel’e Berliner Kurier gazetesi fotomontajla türban taktı ve altına da "Başörtüsü? Hayır teşekkürler. CDU Genel Başkanı Angale Merkel, Türkiye’yi AB’de istemiyor" yazdı.

Kendi partisi uyardı

Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU), Genel Başkan Angela Merkel’i, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı imza kampanyası başlatmaması konusunda uyardığı bildirildi.
Berliner Kurier gazetesinin haberinde, Merkel’in başına fotomontajla türban takılan halini gösteren bir fotoğrafa da yer verilerek, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olan milletvekillerinin çoğunun imza kampanyası başlatılmasına karşı olduğu belirtildi.
CDU’nun Hamburg eyaleti parti teşkilatından Christoph Ahlhaus, ’’Sadece kendimiz uygun bulduğumuz için her zaman halka danışamayız’’ şeklinde konuşurken, CDU üyesi olan Berlin eyaletinin eski yabancılar sorumlusu Barbara John da, ’’Olası bir imza kampanyası tek yanlı olarak çok fazla düşmanlık çekecektir’’ şeklinde görüş belirtti.
CDU’lu eski Ulaştırma Bakanı Matthias Wissmann da, partisinin imza kampanyasıyla kendi önerdiği ’’imtiyazlı ortaklık’’ önerisini zayıflatacağı görüşünü dile getirirken, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Friedrich Schorlemmer, imza kampanyasıyla ilgili olarak, ’’Bu Almanya’da yaşayan Türklere yönelik bir kundakçılıktır’’ şeklinde konuştu.

BERLİN
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2004 Çarşamba 14:50:11
Güncelleme :13 Ekim 2004 Çarşamba 14:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?