19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Merkel'in 'imtiyazlı ortaklık' ısrarı

Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel, Türkiye’ye ‘imtiyazlı ortaklık’ verlimesi için çalışacaklarını söyledi.

Merkel, "Türkiye ile imtiyazlı bir ortaklığın üyelik müzakereleri stratejisine dahil edilmesi için aralık ayında yapılacak AB zirvesine kadar çaba harcayacağız" dedi.

AB Komisyonu’nun Türkiye hakkındaki raporuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Merkel, Almanya’da 2006’da yapılacak seçimlerden sonra iktidara gelmeleri halinde, gerçekler ve mevcut durumlar temelinde bu yöndeki çabalarını sürdüreceklerini ifade etti.

“AB Komisyonu tereddütlerini de dile getirdi”

Merkel, bu konuyu müzakerelere dahil etmeye çalışacaklarını, bu seçenek konusunda ayrıntılı şekilde düşündüklerini belirtti. Türkiye’nin büyük jeostratejik öneme sahip olduğunu ve Avrupa’nın Türkiye ile özel ilişkiler sürdürmesi gerektiğini kaydeden Merkel, AB Komisyonu’nun, müzakerelerin sonucunun açık olduğunu belirterek, tereddütlerini de dile getirdiğini savundu.

“Schauble: “İmtiyazlı ortaklık olasılığı hala mevcut”

Birlik partilerinin (CDU/CSU) federal meclis grubu Başkan Yardımcısı Wolfgang Schaeuble de AB Komisyonu’nun sonucu açık görüşmelerden yana olduğunu ifade ettiğini, bu nedenle Türkiye ile ’’imtiyazlı ortaklığa’’ gidilmesi olasılığının da hala mevcut olduğunu iddia etti.

AJANSLAR
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 19:16:23
Güncelleme :6 Ekim 2004 Çarşamba 19:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?