18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Mersin geçit vermedi!

Cluj galibiyetiyle Devler Ligi'nde hayata dönen Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Mersin İdman Yurdu ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı... Ev sahibi takıma beraberliği getiren Mert Nobre, Türkiye kariyeri boyunca sarı-kırmızılı takıma 8. golünü atmış oldu.

Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı takım mücadeleye hızlı başladı. Galatasaray, Umut ve Eboue ile yakaladığı pozisyonlarda direğe takıldı.

 

Galatasaray, 48. dakikada Umut Bulut'un attığı golle 1-0 öne geçti. Mersin İdman Yurdu takımına beraberliği getiren golü ile 63. dakikada Mert Nobre kaydetti.

 

Sarı-kırmızılı takım puanını 22'ye yükseltti ve dün Antalyaspor'a kaptığı liderlik koltuğunu averaj farkı ile geri aldı. Mersin İdman Yurdu ise 9 puana yükseldi.

 

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Türk Telekom Arena'da Kardemir Karabükspor'u konuk edecek. Mersin İdman Yurdu ise Bursaspor'a konuk olacak.

 

TARAFTARLAR ARASINDA GERGİNLİK

Süper Lig'deki Mersin İdmanyurdu-Galatasaray maçında, sarı-kırmızılı taraflar arasında gerginlik yaşandı. Tevfik Sırrı Gür Stadı'ndaki maç öncesi Mersin İdmanyurdu taraftarları, Atatürk'ün ölümünün 74. yılı nedeniyle pankart açtı. Maç öncesinde Siirt'te düşen helikopterde şehit olan 17 asker için de saygı duruşunda bulunuldu.

Yaklaşık 500 kişilik Galatasaray taraftarı da takımlarına destek için kendilerine ayrılan tribünde yerlerini aldı. Galatasaraylı taraftarlar arasında yer değiştirmek için gerginlik yaşandı. Polis taraftarları gaz ve jop kullanarak dağıttı. Bunun üzerine taraftar “Burası İsrail değil Türkiye, Yönetim uyuma taraftarına sahip çık” şeklinde slogan attı. Galatasaraylı yönetici Abdurrahim Albayrak, tribünlerin önüne gelerek taraftarı sakinleştirmeye çalıştı.

Öte yandan maç öncesinde Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Avrupa şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt'a çiçek ve forma verdi.

MERSİN İDMANYURDU'NDA 5 EKSİK

Mersin İdmanyurdu'nda sarı kart cezalısı Joseph Boum'un yanı sıra sakatlıkları bulunan Aydın Tosçalı, İbrahima Yattara, Ömer Aysan Barış ve Mustafa Sarp bu karşılaşmada forma giyemedi.

GALATASARAY'DA 2 SAKAT

Konuk ekip Galatasaray'da ise sakatlıkları bulunan Johan Elmander ve Tomas Ujfalusi bu karşılaşmada takım arkadaşlarını yalnız bıraktı. Süper Kupa maçında kırmızı kart gördüğü için 11 maç ceza alan Engin Baytar bu maçta cezasını tamamlamış olduo.

GALATASARAY ÜSTÜNLÜĞÜ

İki ekip lig tarihinde daha önce 22 kez karşı karşıya gelirken bu maçların 11'ini Galatasaray, 3'ünü Mersin İdmanyurdu kazandı, 8 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı kırmızılı ekip bu maçlarda atılan gol sayısında rakibine 24-12 üstünlük sağladı.

MERSİN'DE EŞİTLİK

Mersin'de oynanan maçlarda ise eşitlik söz konusu. 11 maçta iki ekip de 3'er galibiyet elde ederken 5 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı.

Stat: Tevfik Sırrı Gür
Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Mustafa Sönmez, Bahtiyar Birinci
Mersin İdmanyurdu: Sehic, Stepanov, Ivan, Nduka (Dk. 90 Bueno), Ergin Keleş (Dk. 85 Eren Tozlu), Culio, Nobre, Ben Yahia (Dk. 90 Nurullah), Mustafa Keçeli, Hakan Bayraktar, Serkan Yanık
Galatasaray: Muslera, Cris, Hamit (Dk. 89 Sabri), Selçuk, Riera, Danny, Burak, Umut, Eboue, Yekta (Dk. 67 Amrabat), Emre Çolak (Dk. 77 Aydın)
Goller: Dk. 48 Umut (Galatasaray), Dk. 63 Nobre (Mersin İdmanyurdu)
Sarı kartlar: Dk. 50 Serkan Yanık, Dk. 74 Culio (Mersin İdmanyurdu), Dk. 55 Riera (Galatasaray)

...
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2012 Pazar 21:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?