22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Mersin Limanı’ndaki yangın kontrol altında

Mersin Limanı içindeki Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) ait 150 metrelik buğday taşıma bandında bugün saat 15.30 sularında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın kontrol altına alındı.

Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu, Mersin Limanı’nda Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) ait depoda çıkan yangının kontrol altına alındığını, soğutma ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Vali Osmançelebioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının, limandaki 13 No’lu rıhtımda bulunan TMO’ya ait ihracat galerisinin bulunduğu “Hububat yükleme ve boşaltma” sisteminin olduğu yerde henüz belirlenemeyen bir nedenle başladığını bildirdi.

Yapılan ihbar üzerine olay yerine güvenlik ve itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahalede bulunduğunu belirten Osmançelebioğlu, şunları kaydetti:

“Saat 15.30 sıralarında, TMO’ya ait liman içindeki binada henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nden gelen 1 helikopter, arazöz ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin yanı sıra denizden ve karadan yapılan çalışmalar sonucunda tamamen kontrol altına alındı.

Soğutma ve hasar tespit çalışmaları sürüyor. En büyük temennimiz, yangında ölü ya da yaralının olmaması. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesine çalışılıyor. Soğutma ve hasar tespit çalışmaları da sürüyor.”

GEMİLER RIHTIMDAN ÇEKİLDİ

İtfaiyenin söndürme çalışmaları devam ederken, yangının başladığı 13 Nolu rıhtımın yanı sıra çevresindeki rıhtımlarda bulunan gemiler tahliye edildi. Alevleri kontrol altına almak için büyük çaba harcayan itfaiye ekipleri, bir yandan da yangının buğday dolu silolara sıçramaması için soğutma çalışması yaptı.

Yanan ve uzunluğu 150 metreyi bulan taşıa bandının çökmesi tehlikesine karşı Devlet Su İşleri’nden (DSİ) iş makinesi istendi. Alevlerin bir türlü kontrol altına alınamadığı görülünce, denizden de müdahale başlatıldı ve Orman İdaresi’ne ait bir helikopter söndürme çalışmalarına havadan destek verdi.

AA / DHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 20:39:05
Güncelleme :12 Haziran 2005 Pazar 20:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?