30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Meteoroljiden önemli uyarı!

Yurdun büyük bir bölümü bu hafta yağışlı havanın ve yoğun sis'in etkisi altına girecek. Hava sıcaklığı yarın kuzey ve batı bölgelerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan “Meteorolojik Uyarı”ya göre, yurdun batı kesimleri bugün Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Bu gün akşam saatlerinde Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de başlayacak sağanak yağışlar, yarın Marmara, Ege,batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile batı ve orta Karadeniz bölgelerinde devam edecek.Sağanak yağışların Salı günü kıyı Ege ve batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlı hava Çarşamba günü Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Karadeniz bölgesinde etkisini sürdürecek. Sağanak yağışlar Çarşamba günü güney Ege ve batı Akdeniz'de kuvvetli olacak. Perşembe günü Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında tüm yurtta yağışların aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı yarın kuzey ve batı bölgelerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Salı ve Çarşamba günügüney ve batı bölgelerde beklenen kuvvetli sağanak yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı vatandaşlar ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.

-SİS GİDEREK ETKİSİNİ ARTTIRIYOR-
Öte yandan, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere İç Anadolu bölgesindeki iller, önümüzdeki günlerde yoğun sisin etkisi altına girecek. Yoğun sis sonucu başta Ankara Esenboğa Havaalanı olmak üzere üzere bazı hava limanlarındaki uçuş trafiğinin olumsuz etkileneceği bildirildi.

anka
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 15:57:19
Güncelleme :17 Kasım 2008 Pazartesi 16:06:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?