18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Meteoroloji'den 4 önemli uyarı!

Türkiye, Orta Akdeniz'den gelen, yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, iç ve batı bölgelerde görülecek yağışların, Ege, Marmara ve Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 6 ila 8 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 8 ila 10 derece artacak. Rüzgarın, genellikle güneyli yönlerden orta kuvvette, İç ve Batı bölgelerde kuvvetli yer yer fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın iç ve batı bölgelerde kuvvetli yer yer fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) ilgililerin ve yurttaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların Ege, Marmara ve Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını vb.) ilgililerin ve yurttaşların dikkatli olmaları öneriliyor.

Kar erimeleri uyarısı

Yurdun doğu bölgelerinde kar erimleri beklendiğinden sel, su baskını, taşkın, heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve yurttaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekecek.

Toz taşınımı uyarısı

Kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek rüzgarın, güneybatı bölgeler başta olmak üzere, yer yer toz taşınımı ile birlikte, çamur şeklinde yağışa neden olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara, karşı ilgililerin ve yurttaşların dikkatli olmaları öneriliyor
 

anka
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2012 Çarşamba 11:38:13
Güncelleme :18 Nisan 2012 Çarşamba 11:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?