25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, öğle saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden Ege’de, akşam saatlerinde ise Marmara ile Batı Karadeniz’in batısında fırtına yaşanması bekleniyor.

Öte yandan, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’da güney-güneybatı yönlerden (lodos) fırtına, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz (Antalya-Isparta-Burdur) bölgelerinde ise fırtınayla birlikte gökgürültülü sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor.

Cuma gününe kadar sürmesi beklenen fırtına ve gökgürültülü sağanak yağış nedeniyle, vatandaşlar ve ilgililerden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

İSTANBULLULAR DİKKAT!!

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte yarından itibaren tekrar yağış beklendiğini belirterek, Marmara Bölgesi’nde bu geceden itibaren etkili olacak lodos nedeniyle karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte son 3 günde etkili olan yağışlarda Sarıyer’de metrekareye 69, Kartal’da 68, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 63, Atatürk Havalimanı’nda 57 ve Göztepe’de de 57 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. İstanbul’un yeniden yağışlı havanın etkisine gireceğini belirten Yıldırım, yarın havanın sağanak yağışlı ve gök gürültülü olacağını ifade etti.

Bu geceden itibaren lodosun da kısa süreli fırtına şeklinde etkisini
göstereceğine dikkati çeken Yıldırım, başta Bursa ve Balıkesir olmak üzere ısınmak amacıyla soba kullanan Marmara Bölgesi’ndeki vatandaşları, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları ve bu gece sobalarını söndürerek yatmaları konusunda uyardı.

Yıldırım, yarın deniz ulaşımında da aksaklıklar görülebileceğini kaydetti. İstanbul’da yarınki en düşük sıcaklığın 8, en yüksek sıcaklığın 13 derece olacağını ifade eden Yıldırım, Cuma günü de İstanbul’da aralıklı sağanak yağış
beklendiğini belirtti. Lodosun orta kuvvette etkisini sürdüreceğini dile getiren Yıldırım, hafta sonu ise sıcaklığın hissedilir derecede düşerek, mevsim normallerinin altına ineceğini bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 17:32:59
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 17:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tolga izzet IP: 91.176.226.xxx Tarih : 12.02.2009 07:01:27

bu FIRTINANin gelece daha 1 haftadan belliydi KARADENIZ FIRTINASI ESECEK INONUYE pazar aksami SIKI durun