18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Meteoroloji'den önemli uyarı!

Türkiye’nin batı kesimleri çok bulutlu ve gece saatlerinden itibaren Marmara, Kıyı Ege, Kütahya, Uşak ve Denizli çevreleri ile Antalya'nın batı ilçeleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olacak. Doğu bölgelerinde ise sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye’nin batı kesimleri çok bulutlu ve gece saatlerinden itibaren Marmara, Kıyı Ege, Kütahya, Uşak ve Denizli çevreleri ile Antalya'nın batı ilçeleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı; diğer bölgeler parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Hava sıcaklığı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı (Lodos), güneydoğu bölgelerinde kuzey ve kuzeybatı, batı kesimlerde güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek.

-UYARILAR-

Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden Meteroloji, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, v.b.) başta sürücüler olmak üzere, ilgilileri ve vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

-BÖLGELERDE HAVA-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre bölgelerde hava şöyle olacak:

MARMARA:Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren Bursa ve Bilecik çevrelerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

EGE:Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren Afyon, Uşak ve Kütahya'nın yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar; kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde olması bekleniyor.

AKDENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Antalya, Burdur ve Isparta çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren Isparta'nın yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar Batı Akdeniz'in batısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve zamanla batısı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevreleri yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevreleri yağmurlu, Bolu ve Düzce'nin yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla Orta Karadeniz çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde doğusunda yer yer yer sis olacak.
 

anka
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2010 Pazar 11:54:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?