19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Meteoroloji'den yağış uyarısı

Yaz bir türlü gelmiyor... Hafta sonu birçok bölgeyi etkileyen yağışlı hava, yeni haftada da yurdu terketmiyor. Pazartesi kuzeyden başlayarak Ege dışında tüm bölgelerde yağış görülecek. Özellikle Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu ile doğu Akdeniz’de etkili sağanak yağış bekleniyor.
      Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 5 derece azalacak, hafta sonunda tekrar artacak.
      Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yarına kadar Marmara, Karadeniz'in tamamı, İç Anadolu'nun ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi yağmurlu olacak. Güney bölgelerimiz açık ve güneşli, diğer yeler parçalı bulutlu...
      Önümüzdeki 3 günün hava raporu ise şöyle:
     
Salı

      Yağmur yayılıyor... Marmara, Karadeniz, Erzurum-Kars çevresi, İç Anadolu ve Doğu Akdeniz yağış alacak, diğer bölgelerimiz parçalı bulutlu. Yağışlar özellikle İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde etkili...
     
Çarşamba

      Trakya, Karadeniz, Hakkari çevresi dışında Doğu Anadolu'nun tamamı, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Akdeniz'de yağış görülecek. Ege ve Batı Akdeniz az bulutlu ve açık, diğer yerler parçalı bulutlu.
     
Perşembe


      Yağmur Karadeniz'e sıkışıyor... Orta ve Doğu Karadeniz ile Erzurum-Kars çevresi yağmurlu bir gün geçirecek. Ege ve Akdeniz açık ve güneşli, diğer bölgelerimiz parçalı ve az bulutlu.

İSTANBUL 2 GÜN YAĞMURLU

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte sağanak yağışın 2 gün daha devam edeceğini, hava sıcaklıklarının cuma gününden itibaren hissedilir derecede artacağını söyledi.
      Yıldırım,  bugün İstanbul'da sağanak yağmurlu bir gün yaşandığını ifade ederek, sıcaklıkların 22-23 derece civarında seyrettiğini dile getirdi.
      ''İstanbul'da sağanak yağış 2 gün daha devam edecek'' diyen Yıldırım, bu süre içinde hava sıcaklıklarının gece 14-15, gündüz ise 22-23 derece arasında değişeceğini anlattı.
      Yıldırım, ''Sıcaklıklar perşembe gününden itibaren artmaya başlayacak. Cuma gününden itibaren ise hissedilir dereceye çıkacak. Cuma günü ve hafta sonu sıcaklıkların 27-28 derece civarında seyretmesini bekliyoruz. Sıcak havalar bizi bekliyor'' dedi.

MİLLİYET
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2004 Pazartesi 19:24:19
Güncelleme :7 Haziran 2004 Pazartesi 19:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?