18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

´Mevcut memurlara sözleşme yok´

Başbakan Vekili Mehmet Ali Şahin, mevcut memurları sözleşmeli yapmayacaklarını belirterek, "Memurluk yapan berber, terzi, müstahdem, aşçı var hem de o kadar çok ki. Bunları memur olarak istihdam etmek doğru değil. Garson, berber, müstahdem ve aşçıdan devlet memuru olmaz" dedi.

Kamu hizmetinden randıman almak için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten Şahin, bu kapsamda "Kamu Personeli Kanunu Tasarısı Taslağı" hazırlandığını kaydetti. Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda "memur sendikaları ve konfederasyonlar ile mutlaka uzlaşılması gerektiğini" söylediğini bildirdi.

Şu anda bu görevde bulunanların sözleşmeli personel olmaları için zorlanmayacaklarını, ancak tasarının yasalaşmasından sonra yeni başlayacakların sözleşmeli olarak alınacaklarını anlatan Şahin, tasarıda kadro ve sözleşmeli tanımlarının yapıldığını söyledi.

Tasarının Parlamento'da kabul edilmesi halinde "Cumhurbaşkanı tarafından geri gönderilmesi veya Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilmesi" endişesini taşıdıklarını kaydeden Şahin, "Böyle bir risk var ve bizim de endişemiz var" diye konuştu.

Parlamento'da Anayasa değişikliğinin gündeme gelmesi halinde 128. maddede değişiklik yapılması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Anayasal bir sorunla karşılaşmayalım diye 128. maddede değişiklik yapılması gerekiyor" dedi.

Şahin, sendika ve konfederasyonlar ile taslağın yüzde 90'ında mutabakat sağladıklarını ancak yüzde 10'unda sorun yaşadıklarını ifade ederek, bunun da uzlaşma ile çözebileceğini söyledi. Şahin, "Patırtı kütürtü içinde yasal düzenleme yapılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Türkiye'de memur sayısının fazla olduğu yönündeki görüşleri de değerlendiren Şahin, kamuda personel fazlası olduğuna inanmadığını söyledi. Şahin, bu konuda hizmetin kaç kişiyle yürütüleceğinin belirlenmesi için norm kadro çalışmasının yapılması gerektiğini vurgulayarak, tasarı taslağında da bu düzenlemenin yer aldığını bildirdi.

Çeşitli üniversite ve kamu kurumlarından personel alımı için talepler geldiğini kaydeden Şahin, önümüzdeki yıllarda daha fazla personel alınacağını söyledi.
AA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 19:11:27
Güncelleme :18 Eylül 2005 Pazar 19:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?