19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

MGK toplantısına iki gazete çağrılmadı

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’nin AB süreci çerçevesinde sivilleştirilmesinin ardından ilk basın toplantısına Genelkurmay tarafından akredite edilmeyen bazı basın organlarını da çağırdı. İslami basının "sivil farkı" ve "yeni dönem" başlıklarıyla manşete taşıdığı toplantıda, Gündem ve Evrensel gazetelerinin ise bulunmaması dikkat çekti.

MGK Genel Sekreterliği dün gerçekleştirdiği basın toplantısına, Genelkurmay tarafından akredite edilmeyen basın organlarını da çağırdı. Bu kapsamda, Yeni Şafak, Vakit, Milli Gazete ve Zaman gazetesi çağırıldı. Milli Gazete, bu durumu ’’MGK’de Yeni Dönem’’ başlığıyla yansıttı.

Yeni Şafak gazetesi, akreditesiz basın toplantısını manşetine ’’MGK’de Sivil Farkı’’ diye taşırken haberde ’’MGK’nin kapılarını akreditasyon ayrımı yapmadan tüm medya organlarına açtığı’’ bilgisi verildi. Ancak toplantıya sol-muhalif basından Birgün gazetesi çağırılırken Gündem ve Evrensel gazeteleri çağırılmadı. Gazeteler bu durumu ’’Yasakçı zihniyet devam ediyor’’ şeklinde değerlendirdi.

Evrensel gazetesi Ankara Temsilcisi Fevzi Argun, Türkiye’de hâlâ ayrımcılık uygulandığını belirtirken yıllardır siyasal görüşleri ya da sorunlara yaklaşımı nedeniyle tırnak içinde hoşa gitmeyen yayın organlarına kimi devlet kurumları tarafından ambargo uygulandığını anlattı.
Demokratikleşme adı altında basınla soğukluğu gidermek için yapılan basın toplantısında bile belli gazetelerin ayrı tutulduğunu söyleyen Argun, ’’Bu da kamuoyundan saklandı. Bunu bilen pek çok yayın organı da suça ortak oldu’’ diye konuştu. Gündem Gazetesi Ankara Temsilcisi Ersin Öngel ise MGK’nin sivilleşme adımlarına rağmen, zihniyet değişimini yaşamadığını söyledi. ’’Bölücülük yapılıyor’’ diyen Öngel, basın toplantısının zihniyette değişimin yaşanmadığının göstergesi olduğunu söyledi.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 10:45:27
Güncelleme :2 Aralık 2004 Perşembe 10:47:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?