29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

MGK'nın gündemi terör ve enerji

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, terörle mücadele başta olmak üzere Irak ve enerji konuları ele alındı.

MGK toplantısının ardından MGK Genel Sekreterliği tarafından toplantıya ilişkin yayınlanan bildiride şöyle denildi: "Toplantıda; ülkemizin asayiş ve güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmeler kapsamlı bir şekilde değerlendirilmiştir. Güvenlik güçlerinin terör örgütüne karşı yürütmekte olduğu başarılı operasyonların ve terörle mücadelenin bütün boyutlarındaki önlemlerin kararlılıkla sürdürüleceği bir kere daha vurgulanmıştır.


Irak'ta siyaset ve güvenlik alanlarında meydana gelen güncel gelişmeler ile Irak makamları ve Iraklı grup ve oluşumlarla yapılan temasların sonuçları gözden geçirilmiştir. Irak ile milli menfaatlerimiz doğrultusunda yürütülen işbirliğinin, Irak halkının temel ihtiyaçlarının karşılanmasına da katkı sağlamak suretiyle, Irak'ın genelinde ve bölgede istikrarın teminine yardımcı olacağı belirtilmiştir.

Dünyada enerji sektörünün genel görünümü ile Türkiye'nin enerji güvenliğine ilişkin politikaları ele alınmıştır. Ülkemizin artan enerji talebinin karşılanması, ithalat bağımlılığımızın azaltılması ve iklim değişikliği ile mücadele hedefleri kapsamında yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından azami ölçüde yararlanılması, komşu ülkelerle işbirliğinin artırılması ve nükleer enerjinin önemi ile Türkiye'nin enerji geçiş ülkesi ve merkezi oynayacağı rol üzerinde durulmuştur."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 19:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?