20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

MHP: Doğu'da tehlikeli gelişmeler var

MHP Genel Başkan Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, Türkiye`nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde tehlikeli gevlişmelerin yaşandığına işaret ederek, yetkilileri "azami sorumluluk anlayışı ve sağduyuyla hareket etmeye" çağırdı.

Mehmet Şandır yaptığı açıklamada, Van`da devletin valisine iki kez suikast düzenlendiği, uyuşturucu kaçakçılarının polis karakolunu basarak suçluları kaçırdıkları ve olay sonrasında gözaltına alınanların serbest bırakılmaları için aşiretler adına devlete meydan okunduğuna işaret etti. Örgüt içi çatışmada öldürülen bir PKK militanına anıt mezar yapıldığını da kaydeden Şandır, terör örgütünün saldırılarını her geçen gün arttırdığına dikkat çekti.

Mehmet Şandır, ``Tüm bu gelişmeler bir sürecin sonucudur; Leyla Zana ve arkadaşlarını evinde ağırlayan sayın Dışişleri Bakanı ve demokratik sabır isteyen sayın Başbakan bu süreci başlatmıştır`` dedi. Şandır, yaşanan sürecin ve sonuçların AKP hükümetinin siyasi sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

AB`den müzakere tarihi alabilmek için Türkiye`nin üniter yapsıyla ilgili ödünler verileceğinden kaygı duyduklarını dile getiren Şandır, devlet yöneticilerini ``azami sorumluluk anlayışı ve sağduyu ile hareket etmeye`` davet etti.
ANKARA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 00:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?