19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

MHP lideri Bahçeli: AKP, AB sevdası için Kıbrıs'ı satıyor

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin Kıbrıs politikalarını eleştirerek, "AKP yönetimi Brüksel sevdası uğruna, Avrupa Birliği'nden müzakere tarihi almak uğruna, KKTC'yi Annan Planı çerçevesinde verip, Rum Enosisi'ne bilerek veya bilmeyerek hizmet etmektedir. Yörük sırtından kurban satmaktan, Rauf Denktaş'ın sırtından Kıbrıs'ı satmaktan vazgeçin" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Antalya mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve medyaya yüklendi. Hükümetin Kıbrıs konusunda 'Ver kurtulcu' bir zihniyet taşıdığını savunan Bahçeli, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a "Kıbrıs müzakerelerinden çekil" çağrısında bulundu.
Mevlana Kavşağı'nda yaklaşık 2 bin kişiye seslenen MHP Lideri Bahçeli, bazı medya kuruluşlarının amaçlı yaklaşım sergilediğini öne sürdü. Bahçeli, "Türk milleti 28 Mart'ta hür iradesiyle karar verecektir. Medyanın amaçlı ve sınırlı yaklaşımı içinde de olsa Türkiye'yi karış karış dolaşacağız. MHP'nin iktidar yürüyüşünü hızlandıracağız" dedi. Türkiye'nin önemli bir dönemeçte bulunduğunu söyleyen Bahçeli, "Antalya olarak mutlaka sandığa gitmeli yüksek katılım sağlamalıyız diye konuştu.
AK Parti'nin Türkiye'nin yakın siyasi tarihinde hiçbir partinin alamadığı bir çoğunlukla iktidara geldiğini hatırlatan Bahçeli, "AKP iktidar için hazırlıksızdı. Acemiliğini, teslimiyetçi politikasıyla kendi iktidarını meşru kılmaktadır" dedi.
Konuşmasında Kıbrıs konusuna geniş yer veren Devlet Bahçeli, Kıbrıs müzakerelerinde uluslararası hukukla çelişen gelişmeler yaşandığını savundu. Bahçeli, "Kıbrıs'ın tamamını Rumlaştırarak, tamamını Avrupa Birliği'ne dahil etmek istemektedirler. AKP yönetimi ne yapıyor? Brüksel sevdası uğruna, AB'den müzakere tarihi almak uğruna KKTC'yi Annan Planı çerçevesinde verip, Rum Enosisi'ne bilerek veya bilmeyerek hizmet etmektedir. KKTC Brüksel sevdası uğruna feda edilemez. Annan Planı çerçevesinde hiçbir görüşmenin yapılmaması gerekirdi. Bugün 14. görüşmeler yapılıyor. Rauf Denktaş gerçeğin farkındadır. 40 yıllık tecrübesiyle dayanmaktadır. Hangi partiye oy vermiş olursak olalım milli davamıza sahip çıkmamız gerekmektedir" şeklinde konuştu. KKTC'nin kendi bayrağından vazgeçemeyeceğini belirten Bahçeli, "Hadi oradan Kofi Annan, kanla çizilmiş bayrağı nasıl indireceksin" diye sordu.
Konuşmasında KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a seslenen Bahçeli, "Kıbrıs Türk'ünün menfaatini korumak için gayret gösteriyorsunuz. 22 Mart'tan sonra İsviçre'de 4'lü görüşmeler başlıyor. Sen görevini yaptın Denktaş, müzakerelerden çekil" diyerek çağrıda bulundu. Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren Bahçeli, "Yörük sırtından kurban satmaktan, Rauf Denktaş'ın sırtından Kıbrıs'ı satmaktan vazgeçin. Cesaretin varsa git İsviçre'ye, tüccar siyasetin ile nasıl satacaksan sat da görelim" dedi.
Irak'ta yaşanan gelişmelere de dikkati çeken Devlet Bahçeli, "Milletimizin gözünden herşey saklanıyor. Irak'ta yürekler acısı bir gelişme yaşanıyor. Nevruz bir Türk bayramı. Son yıllarda PKK militanları tarafından kutlanıyordu. Şimdi de Talaba'ni Kerük'te Nevruz kutlamaya hazırlanıyor. Kürt Federal Hükümeti'nin başkentini Kerkük olarak ilan etmeye çalışacaklar. Türkiye Cumhuriyeti bu kadar teslimiyetçilerin denetiminde kalamaz. Kerkük Türk'tür Türk kalacaktır" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın düzenlediği mitinglerle ilgili olarak da Bahçeli, "Mitinglerde, vatandaşlar, Başbakan'a birşey söylese azar işitmekten başka şey duymuyor. Milletten gelen milleti azarlayamaz ancak saygı duymak zorundadır" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mitingin sonunda belediye başkan adaylarını yanına alarak vatandaşlardan destek istedi.
İLKAY MANIŞ - ANTALYA (İHA)
Yayın Tarihi : 13 Mart 2004 Cumartesi 16:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?