17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

MHP'den MGK'ya çağrı: Kıbrıs'la ilgili kararlara sahip çık

Şandır, yaptığı yazılı açıklamada, partisinin bu konudaki tepkisini ortaya koydu. Kıbrıs sorununda hızla sona yaklaşıldığını ifade eden Şandır, "Korkarız ki ulaşılan sonuç Kıbrıs Türklüğü'nün sonu için bir başlangıç olacaktır. Sonuçlar baştan belirlenmiştir. Kıbrıs Türklüğü bir azınlık toplumu olarak Rumlar'ın tahakkümüne ve insafına terk edilmektedir" ifadelerini kullandı.
Kıbrıs Türklüğü'nün milli varlığını devam ettirmesinin Türkiye için bir 'beka' meselesi olduğunu savunan Şandır, Kıbrıs konusunun geçmiş hükümetler tarafından bugüne kadar bir milli dava hassasiyeti ile ele alındığını vurgulayarak, Kıbrıs konusunda takip edilmesi gereken politikanın en son 23 Ocak 2004 tarihinde yapılan devlet zirvesinde de görüşülerek kararlaştırıldığını ve ilan edildiğini ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın Kıbrıs'a ilişkin görüşmeler de yaptığı Davos ve ABD'ye tüm bunları bilerek gittiğini kaydeden Şandır, şunları kaydetti:
"Milli Güvenlik Kurulu'nu devletin zirvesini ve TBMM'yi kararlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Türkiye'nin Kıbrıs milli politikası, TBMM kararları ile dünyaya duyurulmuştur. 1997, 1999, 2003 yıllarında alınan TBMM kararları hep aynı mahiyettedir. Bugün AK Parti iktidarı bu politikaları değiştirmek istemektedir. AK Parti Hükümeti, Kıbrıs konusunda imzalayacağı uluslararası anlaşmaları TBMM'de onaylatmak mecburiyetindedir."
AK Parti'yi son kez uyarma gereği duyduklarını belirten Şandır, AK Parti iktidarını, TBMM üyelerini ve Meclis Başkanı'nı, Türk milletine karşı sorumlu davranmaya davet ettiklerini vurguladı.
ANKARA _ İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2004 Cumartesi 18:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?