18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

MHP'li vekilden sarsıcı iddia

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, PKK'ya karşı gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, terör örgütü PKK'ya karşı gerçekleştirilen operasyonlarda 2 Amerikalı subayın da teröristlerle birlikte yakalandığı iddialarını Meclis'e taşıdı. Türkkan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından cevaplandırılmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Lütfü Türkkan, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Kuvvetleri Komutanı Orgeneral James Mattis'in, Ankara'ya gelip Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüştüğünü hatırlattı.

Lütfü Türkkan'ın soru önergesinde şu iddialar yeraldı:

"Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ABD'de iken Merkez Kuvvetleri Komutanı Orgeneral James Mattis Ankara'ya gelip Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile görüşmüştü. Daha bu görüşme sıcaklığını yitirmeden NATO'nun bir numaralı komutanı Oramiral James Stavridis geldi ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile buluştu.

Yapılan bu görüşmelerin konusunun Suriye olduğunu belirtmek artık rutinin tekrarı haline geldi. Kamuoyunda özelde kalan bir gündem maddesi 'PKK operasyonları sırasında yakalandığı iddia edilen iki ABD'li subay' konusu iddiaları vardır.

Bu nedenle;

PKK operasyonları sırasında iki ABD'li subay yakalandığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise İki ABD'li subay ile ilgili yabancı komutanlardan bir talep gelmiş midir? Bir talep geldiyse Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ne cevap vermiştir?"


 

...
Yayın Tarihi : 2 Mart 2012 Cuma 15:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?