31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Microsoft ekranları karartacak

Yazılım devi Microsoft'un korsan yazılımlara karşı geliştirdiği 'Office Genuine Advantage' programı, en fazla korsan yazılım kullanılan Çin'de tepkiye yol açtı.
 
Program, Windows'un 'upgrade'leri kapsamında yüklendikten sonra bilgisayar sistemini tarayarak, lisanslı olmayan programları belirliyor. Eğer bilgisayarda korsan bir yazılım kullanılmışsa, ekran kararırken ufak bir uyarı mesajı çıkıyor. Kullanıcı ekranını normal hale çevirdikten sonra ise, saat başı bir uyarı kutucuğu ekranda çıkarak kullanıcıya lisanslı ürün kullanmasını tavsiye ediyor.

Microsoft yetkilileri, Çinli kullanıcıların lisanslı program satın almaları için 'Office 2007'nin 'Home' ve 'Student' edition'larının fiyatlarını 120 dolardan 35 dolara çekti.

Buna karşın Çinli bilgisayar kullanıcıları, internetteki sohbet odalarında Microsoft'un korsan yazılımla mücadele için fiyatlarını daha da düşürmesi gerektiği görüşünde birleşiyor.

Çinli işletim sistemlerinin gelişimi için yerel yazılımcılara fon sağlayan Pekin yönetiminin, yakın gelecekte Windows'u tamamen terkedip, Linux sistemine geçebileceği belirtiliyor.

Gazeteport
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 04:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mdemir IP: 88.230.221.xxx Tarih : 23.10.2008 15:22:09

guncellemeleri kapatin olsun bitsin..