18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Milletvekillerine tebrik kartı bedava

Milletvekilleri isterse yıllık 20 biner adet tebrik kartını ücretsiz bastırabilecek, ancak bunlar sadece ``dini bayramlar ile yılbaşında`` kullanılabilecek.

Türk toplumunun unuttuğu bayramlar ve yılbaşında el yazısıyla iyi dilekler yazılıp imzalanan özenli baskılı tebrik kartı gönderme geleneğini bir yönüyle siyasiler sürdürüyor. Siyasiler önemli günlerde seçmenlerine tebrik kartı gönderiyor ancak bunlar genellikle maliyeti düşük seri imal edilmiş türden kartlar oluyor.

TBMM Başkanlığı`nın uygulaması dolayısıyla Basımevi Müdürlüğü`nde bastırılacak kimi standart kağıtlar için öncelikle milletvekillerinin İstek Formu doldurması gerekiyor. Buna göre TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ile Grup Başkanı ve Başkanvekillerine yıllık 15 bin zarf ücretsiz verilecek, diğer milletvekilleri ise bu haktan yararlanamayacak. Ancak 100`er yapraklı 50 cilt bloknot, 2 bin not kartı, 10 bin kartvizit ve 20 bin tebrik kartı tüm milletvekillerine yıllık olarak ücretsiz dağıtılacak.

ANKA`nın edindiği bilgiye göre ise ``Tebrik kartı, sadece dini bayramlar ve yılbaşı kutlamalarında kullanılabilecek. Bunun dışında tebrik mesajı ve diğer mesaj ve kutlamalar Genel Sekreterlik makamının onayı ve ücreti mukabili`` basılabilecek. Bu durumda TBMM`nin açılışını simgeleyen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dahil ulusal bayram günlerinde tebrik kartı bastırmak isteyen milletvekili, dini bayramlarda bu hakkını kullanmamış olsa bile ücret ödemek zorunda kalacak.

Konuyla ilgili görüşüne başvurulan üst düzey bir TBMM yöneticisi uygulamanın 1989`da alınan Başkanlık Divanı kararına dayandığını belirti.

ARINÇ, KARTVİZİTE STANDART GETİRDİ

Öte yandan yaklaşan yılbaşı dolayısıyla artacak tebrik kartı trafiği öncesinde TBMM Başkanı Bülent Arınç`ın talimatıyla milletvekillerine gönderilen birer yazıyla, kartvizit ve tebrik kartlarına milimetrik standartlar getirildiği iletildi. Buna göre 5.5x8.5 santimetre boyutlarındaki kartvizitte, ad-soyad, telefon ve faks numaralarının yanısıra TBMM`nin web adresi ile milletvekilinin kişisel e-posta adresi yazılacak. Ayrıca TBMM binasının siluet halindeki görüntüsü de kartta yer alacak. Tebrik kartları ise 11.5x17 cm boyutlarında olacak. Bu standardizasyon çalışmasının da TBMM Kurumsal Kimlik çalışmalarından kaynaklandığı belirtildi.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 20:08:47
Güncelleme :11 Aralık 2004 Cumartesi 20:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?