18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Milli eğitim müdürlerinin üçte ikisi değişti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, göreve geldiğinden bu yana tüm il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin üçte ikisinin görev yerinin değiştirildiğini açıkladı.

Bakan Çelik, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Yaka’nın soru önergesine verdiği yanıtta, Bakanlıktaki atama ve yer değiştirmelere ilişkin verileri açıkladı. Çelik, Ocak 2005 itibariyle il milli eğitim müdürlerinden 42’sinin asaleten, 39’unun ise vekaleten görevlerini yürüttüklerini bildirdi. Bakan Hüseyin Çelik, yine yılın ilk ayı itibariyle ilçe milli eğitim müdürlerinden 523’ünün asaleten, 193’ünün ise vekaleten görev yaptığını kaydetti.

3 Kasım 2002 seçimleri döneminde görevde olan il milli eğitim müdürlerinden şu an 25’inin halen görevini yürüttüğünü, 11’inin ise kendi istekleri doğrultusunda başka bir göreve atandığını veya emekliye ayrıldığını bildiren Çelik, aynı dönemde görevdeki ilçe milli eğitim müdürlerinden ise sadece 214’ünün makamını koruduğunu ifade etti.

Çelik, herhangi bir nedenle boşalan yönetim kadrolarına, asaleten atama yapılıncaya kadar "eğitim ve öğretim hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi bakımından" vekaleten görevlendirme yaptıklarını anlattı.

BAKANIN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMASI

3 Kasım sonrasında, "vekil olmaları eğitimi olumsuz etkiliyor" gerekçesiyle yöneticileri görevden almasına karşın, bugün kendisinin yaptığı vekaleten atamaları nasıl açıkladığı yönündeki soruya ise Çelik, şu yanıtı verdi:

"3 Kasım 2002 tarihinden sonra geçici görevlendirme işlemlerinin sona erdirilmesinin ardından 2 Aralık 2002 sayılı yazı ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde boş bulunan yönetim görevlerine, hizmetin aksamadan yürütülebilmesi bakımından kamu yararı ve hizmet gerekleri gözetilerek görevin gereklerini en iyi biçimde yerine getirebilecek nitelikte olmak kaydıyla valiliklerce görevlendirme yapılması istenilmiştir. Nitekim bu şekilde, bu husus gözetilerek il ve ilçelerde görevli bazı yöneticilerin de görevlerine devam etmeleri sağlanmıştır."


ANKA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 12:29:44
Güncelleme :15 Mart 2005 Salı 13:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa cylan IP: 85.97.239.xxx Tarih : 15.03.2005 13:26:22
Her hükümette olduğu gibi bu hükümettede değişiklikler meydana geldiği belli.Ancak artık bu tür vekaleten yürütmelerin bitirilmesi ve liyakat usulü atamaların olması Avrupa birliğine girecek olan Türkiye için acil gereklidir.Müdürlerin Yerdeğiştirme Yönetmeliğinin acilen çıkarılması ve bizim gibi yıllardır doğuda görev yapan müdürlerin de önü Batı için açılmalıdır.