22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

`Milli Görüş gömleği yerine yolsuzluk elbisesi giydiler`

DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, AKP`ye, ``Milli görüş gömleğini çıkardık diyenler yolsuzluk elbisesini giydiler`` eleştirisinde bulundu.

Adan, yaptığı yazılı açıklamada 2002 seçimlerinin iktidarı değiştirdiğini, ancak ``devletin malı deniz`` diyen kafayı değiştirmediğini söyledi.

Enerji Bakanlığı`ndaki şaibeli ilişkilerin 57`nci Hükümet döneminde olduğu gibi ``bürokrat, siyasetçi ve iş adamı`` üçgenine oturduğuna işaret eden Adan, Başbakan`ın ise ``Yolsuzlukların üzerine sonuna kadar gidin, `benim bürokratım` kayırması olamaz`` şeklinde boş konuşmalar yaptığını savundu.

``Senin bürokratın rasgele gelmemiş, ısrarla getirilmiş, bunun arkasında özel bir kasıt olduğunu millet görmüyor mu`` diye soran Adan, şöyle devam etti:

``O enerji bakanı orada otururken `yolsuzlukların sonuna kadar gitmek` lafı milletle alay etmektir. Yolsuzlukla mücadele edecek irade, polis ve mahkemelerden önce kendisi davranır. Ne olup bittiğini sağır sultan bile duyduktan sonra kerhen izin vermek mücadele değildir; yolsuzluğu ört bas etme iradesinin iflasıdır. Umut iktidarı iki senede yalan, yolsuzluk ve yıkım iktidarı olmuştur.``

ANKARA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2005 Salı 16:39:54
Güncelleme :15 Şubat 2005 Salı 22:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?