18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Milliyet’te yeni yapılanma

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sedat Ergin, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirildi.

12 yıldır Hürriyet’in Ankara Temsilcisi olan Ergin İstanbul’a taşınacak. Milliyet Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Y. Yılmaz’a yazarlık teklif edildiği öğrenildi.

Ciddi, ilkeli habercilik anlayışı ve ses getiren dış politika yorumlarıyla Ankara’nın nabzını tutan Ergin, geçen şubat ayında geçirdiği kalp krizini, anında müdahale sayesinde atlatmıştı. Başarılı bir operasyonla anjiyo yapılan ve tıkalı sağ kalp damarına stent takılan Ergin, 2-3 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu olmuş ve görevinin başına dönmüştü.

DAHA ÖNCE GÜNDEME GELMİŞTİ

Robert Koleji ve Siyasal Bilgiler mezunu olan Ergin, daha önce Hürriyet Gazetesi’nin Washington temsilcisiydi. Hürriyet’ten önce Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu’nda 13 yıl dışişleri ve parlamento muhabirliği yapan Ergin, Hürriyet’teki köşesinin yanında CNN TURK televizyonunda da program yapıyor.

Eşi Canan Ergin de Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

Milliyet’teki yönetim değişikliği söylentileri ve Sedat Ergin’e teklif yapıldığı birkaç ay önce de gündeme gelmişti.

Konuya ilişkin resmi açıklamanın pazartesi günü yapılması beklenirken, eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yılmaz’a yazarlık teklif edildiği öğrenildi.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Milliyet’teki görev değişiklikleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı:
"14 Ekim 2000 tarihinden bu yana Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini başarıyla sürdüren Mehmet Y. Yılmaz, Doğan Gazetecilik Murahhas Üyeliği’ne getirilmiştir. On yıldır grubumuzda Posta, Radikal ve Fanatik gazetelerinin kurucu genel yayın yönetmenliği görevlerinde de bulunan Yılmaz, inanıyorum ki, bilgi ve tecrübesi ile bu zor görevden de yüzünün akıyla çıkacaktır.
Mehmet Y. Yılmaz’ın murahhas üyeliğe getirilmesiyle boşalan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği görevini üstün başarıyla sürdüren Sedat Ergin atanmıştır. Ergin’in, gazetecilik bilgi ve deneyimleriyle Milliyet gazetesinde devraldığı bayrağı daha da ileri noktalara taşıyacağına inanıyorum.
1956 yılında doğan Mehmet Y. Yılmaz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü mezunudur. Gazetecilik mesleğine bu fakültede öğrenci iken Yankı dergisinde başlayan Yılmaz, bugüne kadar 30’a yakın dergi ve 4 gazetenin kurucu genel yayın yönetmenliğini yapmış bir arkadaşımızdır.
1957 İstanbul doğumlu olan Sedat Ergin, liseyi Robert Kolej’de okuduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi diplomasi şubesini bitirmiştir. Gazeteciliğe 1975 yılında Türk Haberler Ajansı Dış Haberler Servisi’nde başlayan Ergin, 1976 - 78 yılları arasında THA’nın Ankara Bürosu’nda diplomasi, başbakanlık ve meclis muhabirliği yaptı. Ergin, 1979 - 1987 yılları arasında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu’nda diplomasi muhabiri olarak çalıştı. 1987 yılında Hürriyet’e geçerek, gazetenin Washington Temsilciliği’ni üstlenen Ergin, bu görevi yaklaşık altı yıl sürdürdü. Ergin, 1 Mart 1993 tarihinde Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği görevine getirildi ve bu görevini ve "Ankara’dan" köşesini yazmayı aralıksız 12 yıl sürdürdü. Ergin, ayrıca CNN-Türk’te "Ankara Kulisi" programına katılmaktaydı. Ergin, Refah-Yol hükümetinin çöküşünü anlatan "Fırtına Dosyası" başlıklı yazı dizisiyle 1997’de, 1 Mart tezkere krizine giden süreci anlattığı "Bizden Saklananlar" dizisiyle de 2003 yılında olmak üzere Sedat Simavi Basın Ödülü’nü iki kez kazandı. Ayrıca, iki kez de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin gazetecilik ödülünü kazandı.
Arkadaşlarımız yeni görevlerine 17 Mart 2005 Perşembe günü başlayacaklardır. Bir üst göreve atanan her iki arkadaşımıza da yeni görevlerinde başarılar diliyorum."

KENTHABER
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 13:13:25
Güncelleme :15 Mart 2005 Salı 23:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?