20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

'Mini af diye bir şey yok'

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "mini af diye bir şey yok" dedi.

Bank Asya 1. Lig takımlarından Eskişehirspor ile seçim bölgesinin takımı Antalyaspor'un karşılaşmasını izlemek için Eskişehir'e gelen Bakan Şahin, Başsavcı Gökhan Karaburun ile yapımı süren Adalet Sarayında incelemelerde bulundu.

Şahin, gazetecilerin, "mini af" getirileceği yolundaki değerlendirmeleri hatırlatmaları üzerine, hakimin iki yıl ve altında ceza gerektiren suçlarla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verebildiğini kaydetti. Şahin, şunları söyledi:

"Hükümlü veya sanık takip ediliyor veya hürriyeti bağlayıcı ceza dışında başka bir işi yapmaya ya da yapmamaya mahkum ediliyor. Buna denetim diyoruz. Bu, ceza kanunu ile yeni geldi. Bir yıllık süreyi iki yıla çıkardık. Bundan sonra iki yıldan aşağı ceza alanlar da denetime tabi tutulacak. Olay bundan ibarettir."

Şahin, bundan yararlanarak tahliyeler yapıldığı haberlerinin de doğru olmadığını söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 15:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali çetinkaya IP: 81.215.190.xxx Tarih : 18.02.2008 08:54:31

mini af yada büyük af çıkarmak aslında çok iyi olur.ama her ne suçtan girmişse girsin o insandan tahatüt alınması bir daha suç işlemeyecegine dair.af o zaman af olunur günlük en yakın mıntıka karakoluna ifade vere bilir ne işle ugraşıp ugraşmadıgı takip altına alına biliinir.şartlı olmalı yani.benimde 2 yıl cezam var bende suç işledim bu ülkede,işim aşım yoktu yaptım .yapmaz olaydım ama oldu.allaha şükürler olsunki hamd olsunki iş buldum çalışıyorum.eger şimdi mini af gibi bir af çıkmazsa hayatım tekrar kararacak.yine işsiz güçsüz bir insan olacam,böyle daha mı güzel olacak.yok.onun içindirki af gereklidir.takdir hükümetindir